Vlada da poništi odluku

MUGOŠA: NIJE BILO MOGUĆE DA VLADA IMENUJE IČEVIĆ ZA UO FZO, NISMO JE PREDLOŽILI!

Autor Adela Mulić Izvor Standard

Predsjednik Ljekarske komore Crne Gore Aleksandar Mugoša kazao je da nije bilo moguće da Vlada imenuje Anu Ičević za članicu Upravnog odbora Fonda za zdravstveno osiguranje jer je Ljekarska komora nije predložila.

Izvor: printscreen/facebook/Sindikat doktora medicine Crne Gore

Mugoša je istakao da je iz medija saznao da je Vlada Crne Gore za članicu Upravnog odbora Fonda za zdravstveno osiguranje, na prijedlog Ljekarske komore, imenovala dr Anu Ičević.

– U ime Ljekarske komore želim da saopštim da jednostavno nije bilo moguće imenovati dr Anu Ičević za predstavnicu Ljekarske komore u Upravnom odboru Fonda, iz prostog razloga što Ljekarska komora nije predložila dr Anu Ičević da bude njen predstavnik. Da bih bio precizniji, niko nam se nije obratio, niti nas je bilo ko, na bilo koji način, kontaktirao tim povodom. Prema Statutu Ljekarske komore, član 24 stav 1 tačka 3 “Izvršni odbor Ljekarske komore određuje predstavnike Komore u drugim organizacijama iorganima”. U ovom slučaju se to jednostavno nije dogodilo, Izvršni odbor nije dao svoj prijedlog, nijesmo ni obaviješteni da trebamo predložiti nekoga. Nemam ništa protiv da koleginica Ičević bude članica Upravnog odbora, ali se mora znati da ona nije prijedlog Ljekarske komore Crne Gore – naglasio je on.

Mugoša je dodao da ne može da razumije koji su razlozi ovakvog postupanja. Poručio je da će obratiti premijeru Zdravku Krivokapiću i tražiti da Vlada poništi ili bar promijeni svoju odluku.

– Ako je istinita informacija da je odluka Vlade donešena na prijedlog ministarke zdravlja, zahtjevam da ministarka zdravlja obrazloži crnogorskim ljekarima razloge svog ponašanja u ovom slušaju, odnosno ako je Zakon o zdravstvenom osiguranju dao mogućnost i pravo crnogorskim ljekarima da imaju svog predstavnika u Upravnom odboru Fonda iz kog razloga nam je to pravo uskratila – zaključio je Mugoša.