Društvo

ZBRKA OKO DATUMA: VAŽE LI MJERE DANAS?

Autor Gordana Bojanić

Mjere koje bi trebalo da zaustave ili barem uspore širenje korona virusa bile su na snazi od 11. (ili 10.) februara do danas ili možda do sjutra!?

Izvor: MONDO/printscreen

Pored brojnih nedoumica oko mjera koje uvodi država kako bi zaustavila korona virus, mnogi građani nisu sigurni od kada i do kada te mjere važe.

Tako na sajtu Ministarstva zdravlja stoji da mjere koje su na snazi od 10. februara važe do 24. februara, odnosno do danas. Prema tome, trenutne mjere su istekle! Mnogi su primijetili i da se datum početka mjera koji je objavljen na sajtu i onaj koji je stoji u samom dokumentu na tom istom sajtu, ne poklapaju, pa je nejasno da li su mjere počele 10. ili 11. februara. Na sajtu Vlade piše da su mjere počela 11. februara i da važe do 25. februara, odnosno do sjutra.

 Izvjesno je da će Komisija za borbu protiv korona virusa danas produžiti trajanje mjera ili saopštiti nova ograničenja (konferencija za medije je zakazana za 15 časova), ali tokom današnjeg dana, odnosno od ponoći, nema nikakvih ograničenja ili možda ima?