Krivokapić i Sekulović se dogovorili?

POSTIGNUT DOGOVOR: BRĐANIN ĆE BITI NA ČELU UPRAVE POLICIJE?

Autor Jovana Raičević Izvor Vijesti

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i premijer Zdravko Krivokapić postigli su dogovor oko imenovanja šefa Uprave policije, saznaju Vijesti iz više izvora.

Izvor: YouTube Print Screen

Kako Vijesti saznaju, direktor Uprave policije biće Zoran Brđanin.

Brđanin je, podsjetimo, bio među kandidatima koji su stigli do intervjua za direktora, a pored njega to su bili i Dragan Klikovac, Dragan Radonjić i Vojo Laković.

Direktor Uprave policije trebalo je da bude izabran u petak, ali su se u Vladi sukobili oko tog pitanja, nakon što su Krivokapić i Sekulović navodno imali oprečne stavove oko toga kome treba povjeriti upravljanje tom bezbjednosnom institucijom, navode Vijesti.

Vijesti su inače juče objavile da bi to moglo da izazove prvu ozbiljniju krizu unutar Vlade i da je Sekulovića eksplicitno podržao i potpredsjednik Dritan Abazović.

Više izvora bliskih izvršnoj vlasti Vijestima je reklo da je na sastanku Vlade u petak došlo do, na momente, žustre polemike.

“Zastupajući svoj izbor, Sekulović je rekao da je spreman da snosi i političku i svaku drugu odgovornost, ako Brđanin ne opravda očekivanja”, objasnio je jedan izvor Vijesti.

Izvor Vijesti navodi da je Sekulović objasnio da je konkurs bio zakonit i da ga ne treba poništiti i da je spreman da podnese i ostavku ako se to desi.

Krivokapić je insistirao da se proba postići konsenzus po tom pitanju, a svi sagovornici Vijesti su saglasni da se stekao utisak da je izričito protiv toga da Brđanin bude izabran, iako navodno nije iznio konkretno obrazloženje.

Abazović je u subotu za “Vijesti” kazao da potpuno podržava Sekulovića i da očekuje formalizaciju njegovog predloga, zaključuju Vijesti.