Društvo

Katnić poručio Abazoviću: Ponavljam da sam spreman da podnesem ostavku, ali pod mojim uslovima

Autor Jovana Raičević Izvor Vijesti

Povodom izjave potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića na današnjoj konferenciji za štampu, po drugi put javno izjavljujem da sam spreman da podnesem ostavku na funkciju Glavnog specijalnog tužioca, saopštio je danas Milivoje Katnić.

Izvor: MONDO/Miljana Dašić

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić odgovorio je potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću da je spreman da podnese ostavku, ako se URA obaveže da neće u proceduru stavljati izmjenu Zakonu o tužilaštvu, mijenjati sastav Tužilačkog savjeta, Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja niti organizaciju i sastav Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala, pišu Vijesti.

“Isto tako, URA kao politički subjekat i suverenistička stranka treba da se obaveže da neće mijenjati personalni sastav i organizaciju Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja, niti organizaciju i sastav Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala, kao najboljih i dokazanih državnih organa koji su do sada sa velikim uspjehom sprovodili i sprovode borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije”, poručio je Katnić.

Podsjećamo, Abazović je ranije danas pozvao glavnog specijalnog tužioca da podnese ostavku.

“Bilo bi najbolje da specijalni tužilac sam da ostavku. To bi bilo od najveće pomoći. Mislim da se to neće desiti”, istakao je Abazović.