Društvo

NAJBOLJI NA TESTIRANJU: Brđanin, Klikovac i Radonjić kandidati za direktora UP

Autor Gordana Bojanić Izvor Standard

Sergej Sekulović dobio je imena tri kandidata za direktora Uprave policije, a kako Standard saznaje, na spisku su Zoran Brđanin, Dragan Klikovac i Dragan Radonjić.

Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Prema tim informacijama najbolje rezultate na testiranju imao je Brđanin, iako nema zvanično podršku nijedne političke organizacije.

Osim njih trojice na testiranju su bili i Zoran Braunović, Milan Delić, Dražen Vuković, Dragan Arsović, Siniša Kovačević i Vojo Laković.

Za sada je neizvjesno do kada će Vesko Damjanović biti u VD stanju, jer ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović tek treba da organizuje intervjue sa kandidatima. Tim razgovorima će, po ministrovom odobrenju, prisustvovati i predstavnici NVO Akcije za ljudska prava.

Nakon intervjua, predlog kandidata se šalje Odboru za bezbijednost i tek nakon toga Vladi na odlučivanje i imenovanje.

Očigledno je da se to neće desiti danas jer ne postoji da se sve te radnje odrade, a sjednica vlade je već počela. Ni na zakazanoj sjednici Odbora za bezbijednost 24. februara nema te tačke dnevnog reda.

U međuvremenu pomoćniku direktora Uprave policije Nikoli Janjuševiću uskoro ističe mandat, kao i VD direktoru UP Vesku Damjanoviću na mjesto šefa granične policije, saznaje Standard. Damjanović je imenovan na šest mjeseci za VD direktora UP i tu će ostati do okončanja izbora novog direktora, ali će njegovu funkciju u graničnoj policiji morati neko drugi da pokrije, kao i funkciju Janjuševića koji pokriva sektor policije opšte nadležnosti.