UKINUTA RADNA MJESTA

SMIJENJENE TRI POMOĆNICE MINISTARSTVA ZDRAVLJA

Autor Jovana Raičević Izvor Vijesti

Vlada je krajem prošle sedmice smijenila tri pomoćnice ministra zdravlja jer su njihova radna mjesta ukinuta novim Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji tog resora, pišu Vijesti.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović predložila je Vladi da donese rješenje o prestanku mandata generalnih direktorica Direktorata za međunarodnu saradnju i harmonizaciju propisa Slađane Pavlović, Direktorata za ekonomiku i projekte u zdravstvu Milice Škiljević i Direktorata za zdravstvenu zaštitu Mevlide Gusinjac. Pavlovićeva je član Demokratske partije socijalista (DPS), a Mevlida Gusinjac Socijaldemokrata (SD). Škiljevićeva je ranije, navodno, bila član SD, navode Vijesti.

Vlada je za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za digitalno zdravlje u Ministarstvu zdravlja imenovala Aleksandra Sekulića, inače člana Demokratske narodne partije (DNP), naglašavaju Vijesti.

Na posljednjoj sjednici Vlade, generalni direktor Direktorata za socijalni rad i dječju zaštitu u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja Goran Kuševija razriješen je na lični zahtjev. U rješenju piše da mu mandat prestaje 1. marta.

Na lični zahtjev mandat prestaje i Darku Konjeviću, generalnom direktoru direktorata za ruralni razvoj u nekadašnjem Ministarstvu poljoprivrede. Zbog isteka mandata Vlada je razriješila i direktoricu Zavoda za metrologiju Vanju Asanović, a za vršioca dužnosti direktora u četvrtak je imenovana Gordana Bajić, zaključuju Vijesti.