APELOVAO NA MINISTARSTVO ZDRAVLJA

VUKOVIĆ: Spremni smo da radimo 24 sata kako bi situaciju stavili pod kontrolom, UPRKOS RAZLIKAMA KOJE NAS DIJELE

Autor Jovana Raičević Izvor RTCG

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković ocijenio je da se u borbi protiv korona virusa u Crnoj Gori desila institucionalna atrofija, te da nije siguran da je Ministarstvu zdravlja jasno što bi trebalo da radi kada je u pitanju borba protiv kovida, piše RTCG.

Pozvao je resor na čijem je čelu Jelena Borovinić Bojović da im se obrate za pomoć, navodi RTCG.

U Jutarnjem programu TVCG kazao je da je Klinički centar čuvala Vojska Crne Gore dok je funkcionisalo Nacionalno koordinaciono tijelo.

“Nije se moglo desiti da korona uđe ni u Bolnicu u Brezoviku, ni Domu starih u Bijelom Polju. Čini mi se da se desila jedna institucionalna atrofija, i što je najgore, ljudi koji su sada zaduženi za ove stvari, uopšte ne traže pomoć od onih koji mogu da pomognu, pa sad imamo jednu vrstu eksperimenta da će preživjeti oni koji su prirodni predisponirani za to”, kazao je Vuković za RTCG.

Apelovao je na Ministarstvo zdravlja da im se obrate, jer je Glavni grad veliki sistem koji ima golemo iskustvo u borbi protiv korona virusa, ističe RTCG.

“I spremni smo da radimo 24 sata kako bi situaciju stavili pod kontrolom, uprkos razlikama koje nas dijele”, navodi on.

Kaže da je 18. decembra uputio dopis ministarki zdravlja Jeleni Borovinić-Bojović, u kojem je naveo kako funkcioniše sistem zaštite u glavnom gradu.

“Ponudili smo pomoć, detaljno obrazloženje. Odgovor nijesam dobio. Za koji dan će dva mjeseca”, rekao je Vuković.

Napominje da su preduzeli cijeli niz mjera u borbi protiv korona virusa, a nastojali su da u mjeri moguće pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija, naglašava RTCG.

“Pomagali smo u nekoliko navrata ustanovama koje funkcionišu u našem zdravstvenom sistemu, posljednji put Domu zdravlja Budva. Pomagali smo i obrazovnom sistemu. Tako da smo demonstrirali visok nivo društvene odgovornosti i učinili da stanje bude redovno u Podgorici”, zaključio je Vuković.