Društvo

POČELA JE GODINA BIVOLA PO KINESKOM HOROSKOPU: Twitter kviz i preko 200 poklona povodom Lunarne Nove godine!

Autor Jovana Raičević

Ljubiteljima astrologije sigurno nije promaklo da je 12. februara, s početkom Kineske (lunarne) Nove godine otpočela i godina bivola. Ovaj znak predstavlja konkretnost i praktičnost. To su osobine koje će biti i više nego dobrodošle u godini pred nama.

Izvor: Promo/Represent

Inače, u kineskom horoskopu znakovi se smjenjuju po godinama, a ne po mjesecima. Ima 12 znakova i svake godine vlada drugi znak.

Zanimljivo je i to da u kineskoj kulturi nije uobičajeno pitati nekoga koliko ima godina, zbog čega se obično pita za horoskopski znak i tako se jednostavno sazna nečija starost.

Ukoliko smatrate da ste dobar poznavalac kineske kulture, svoje znanje možete provjeriti kroz Twitter kviz koji organizuje Ambasada Kine u Crnoj Gori, pod nazivom “Koliko dobro poznaješ Kinu?”.

Za učešće u kvizu, potrebno je da pratite nalog Ambasade na Twitter-u (@ChineseEmbinMNE), gdje ćete saznati mnoge zanimljivosti o kineskoj kulturi, a potom do 28. februara možete poslati odgovore na Kviz pitanja kroz opciju Messages na Twitter-u.

Izvor: Represent

Najbolje od svega je što možete da osvojite jedan od preko 200 poklona, autentičnih za Kinu, koje je Ambasada pripremila za svoje crnogorske prijatelje u sklopu proslave Lunarne nove godine. Među poklonima su kineske vaze, skulpture, setovi za čaj i drugi kineski suveniri.

Sve informacije o pravilima kviza i poklonima dostupne su na web sajtu Ambasade Kine u Crnoj Gori http://me.chineseembassy.org/mon/ i na Twitter nalogu.

Srećna Lunarna Nova godina!