Društvo

„ČESMA“, PIVO IZ FLAŠE ILI MALI METALNI BURIĆI

Autor Gordana Bojanić

Pivopije, šta vi birate?

Izvor: Promo/Pivara Trebjesa

Jedna od najvećih pivskih rasprava među istinskim ljubiteljima piva jeste - da li izabrati točeno, pivo iz flaše ili limenke? I dok fanovi točenog smatraju da postoji posebna čar u točenom pivu sa dva prsta pjene, drugi će izabrati da omiljeno pivo dobiju u prepoznatljivoj staklenoj flaši, a za treće je karakterističan zvuk otvaranja limenke piva postao sinonim za osvježenje. U svim uslovima, složiće se pivopije, neizostavno je da pivo bude hladno.

Slične dileme, samo smještene u period 19. vijeka, kada je nastalo pivo u Nikšiću, stižu nam u novim reklamama Nikšićkog Piva, koje nastavlja započetu „Oduvijek moderno“ priču.

Naši stari znanci, koji su nas na duhovit način u prethodnoj kampanji upoznali sa “sokoćalom” i ljudima “što u mjesto trče”, svijetom u kojem se „sve promijenilo, ali je bar Nikšićko ostalo isto“, sada su ponovo na okupu. Gdje drugo do – oko starog ognjišta.

Tako se jedan među njima, koji je ranije imao neočekivanu priliku da virne u budućnost, „prisjeća“ tog iskustva, a ostali sa nevjericom slušaju šta priča.

On je zamislio “česmu koja toči Nikšićko”, a onda i to da se omiljeno pivo može nalaziti u “malim metalnim burićima”, koje su očito preteče današnjih limenki. Mali metalni burići prepoznaju se po jednom ksssssss pri otvaranju, a idealni su ako ste na plaži ili planini i treba vam instant osvježenje.

Takvo osvježenje Nikšićko je donijelo aktuelnom “Oduvijek moderno” kampanjom, koja se ponovo prepoznaje po duhovitim situacijama i dijalozima. Tu su i potpuno nadrealni obrti, poput onog kad našim junacima nestane Nikšićkog Piva i kao rješenje se pojavi: poručiti pivo mejlom!

Naše omiljeno pivo plasiralo je kampanju u periodu kada nam svima treba smijeha i dobrog raspoloženja, podsjećanja na to da sve prolazi, ali da ipak postoje vrijednosti koje traju - poštovanje, prijateljstvo, kvalitet.

Zato, bilo da ste ljubitelji točenog, piva iz flaše ili limenke, da više njegujete tradiciju ili više volite sve što je trendy, Nikšićko Pivo predstavlja pravi izbor, jer ste uz Nikšićko i vi oduvijek moderni.