Društvo

POLICIJA: Intenzivno će kontrolisati saobraćaj vikendom

Autor Kristina Stevović

Policija će intenzivno kontrolisati učesnike u saobraćaju u danima vikenda, kada je zabranjen međugradski saobraćaj, upozorili su iz Uprave policije.

Izvor: Uprava policije Crne Gore

Oni su podsjetili da je Naredbom za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje širenja koronavirusa propisano da je putnički međugradski saobraćaj zabranjen od petka u 21 sat do ponedjeljka u pet sati.

Iz policije su kazali da će njihovi službenici na ulazima i izlazima iz opština, detaljno kontrolisati učesnike u saobraćaju i kretanje dozvoljavati isključivo vozačima koji na to imaju pravo i koji imaju propisanu potvrdu.

„U svim ostalim slučajevima, u odnosu na eventualne zloupotrebe ovih potvrda ili kršenje usvojene Naredbe i mjera Ministarstva zdravlja, biće preduzete zakonom propisane mjere i aktivnosti“, upozorili su iz policije.

Oni su apelovali na sve učesnike u saobraćaju da se upoznaju sa usvojenom Naredbom i da svoje lične i profesionalne obaveze prilagode nastalim uslovima.

„I da u komunikaciji sa policijskim službenicima doprinesu da se usvojene mjere i Naredba sprovedu na propisan način“, dodaje se u saopštenju.

Tagovi