Društvo

ODLAŽE SE IZBOR DIREKTORA POLICIJE! Jedan od kandidata zaražen koronom!

Autor Adela Mulić Izvor Standard

Izbor direktora Uprave policije će po svemu sudeći biti odložen jer je jedan od kandidata, a ima ih devet, zaražen korona virusom i mora biti u izolaciji, piše Standard.

Izvor: MONDO

S obzirom na to da je Uprava za kadrove testiranje kandidata zakazala za 16. februar, a jedan od kandidata mora biti u izolaciji zbog korona virusa, izvjesno je da će sve biti odloženo za neko drugo vrijeme, piše Standard.

“Postupku provjere kompetencija, znanja i sposobnosti mogu pristupiti samo kandidati sa Liste kandidata koji ispunjavaju uslove predmetnog konkursa: Dragan Radonjić, Dragan Klikovac, Zoran Brđanin, Zoran Braunović, Dražen Vuković, Milan Delić, Dragan Arsović, Siniša Kovačević i prof. dr Vojo Laković“, navode u Upravi za kadrove.

Kako se dodaje, provjeru kompetencija, znanja i sposobnosti kandidata obavlja Komisija.

“Postupak provjere počinje testiranjem u pisanoj formi. Testiranje u pisanoj formi podrazumijeva izradu pisanog rada koji sadrži sagledavanje prioriteta i predloga za unapredenje procesa rada, odnosno stanja u oblasti rada za koju se kandidat imenuje, odnosno postavlja”, ističu u Upravi.

Pojašnjavaju da se potom obavljaju strukturirani intervjui sa svakim kandidatom koji je ostvario više od 50 odsto bodova na testiranju u pisanoj formi.