Društvo

DEVET KANDIDATA ISPUNJAVA USLOVE: NEKO OD NJIH ĆE BITI DIREKTOR UPRAVE POLICIJE

Autor Gordana Bojanić

Provjera znanja, sposobnosti, kompetencija i vještina kandidata koji ispunjavaju uslove javnog konkursa za radno mjesto direktora Uprave policije održaće se 16. februara, saopšteno je danas iz Uprave za kadrove.

Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Uslove konkursa ispunjava devet kandidata.

“Postupku provjere kompetencija, znanja i sposobnosti mogu pristupiti samo kandidati sa Liste kandidata koji ispunjavaju uslove predmetnog konkursa: Dragan Radonjić, Dragan Klikovac, Zoran Brđanin, Zoran Braunović, Dražen Vuković, Milan Delić, Dragan Arsović, Siniša Kovačević i prof. dr Vojo Laković“, navode u Upravi za kadrove.

Kako se dodaje, provjeru kompetencija, znanja i sposobnosti kandidata obavlja Komisija.

“Postupak provjere počinje testiranjem u pisanoj formi. Testiranje u pisanoj formi podrazumijeva izradu pisanog rada koji sadrži sagledavanje prioriteta i predloga za unapredenje procesa rada, odnosno stanja u oblasti rada za koju se kandidat imenuje, odnosno postavlja”, ističu u Upravi.

Pojašnjavaju da se potom obavljaju strukturirani intervjui sa svakim kandidatom koji je ostvario više od 50 odsto bodova na testiranju u pisanoj formi.

“Na strukturiranom intervjuu kandidat pred svim članovima Komisije izlaže pisani rad, nakon čega se kandidatu postavljaju pitanja. Na strukturiranom intervjuu ocjenjuju se kompetencije, liderstvo; usmjerenost na rezultate; saradnja: komunikacija i inovativnost”, zaključuju u Upravi za kadrove.