Društvo

DESETI JUBILARNI SINJAVINSKI MARATON, AVANTURA KOJA SE NE PROPUŠTA!

Autor Kristina Stevović

Sinjavinski ski maraton Kolašin-Vratlo-Provalija-Žabljak u dužini od oko 35 km održaće se 27 februara 2021. godine.

SINJAVINSKI MARATON
Izvor: MONDO

Maraton će se održati u tri discipline: krplje, nordijske i turno skije u kategorijama žene i muškarci. Pravo učešća imaju punoljetna lica.

O sigurnosti i bezbjednosti takmičara vodiće računa volonteri Crvenog krsta Kolašin, kao i organizator. Biće organizovana pratnja motornim sankama, a volonteri će biti i na kontrolnim punktovima. Takmičari su obavezni da se pridržavaju pravila i na maratonu učestvuju na sopstvenu odgovornost.

Okupljanje takmičara će biti 27.02.2021. godine (subota) na Trgu borca u Kolašinu (donji trg) u 7 h. odakle će biti organizovan prevoz do Gornjeg Lipova. Start trke je planiran u 9h sa prevoja Vratlo.

Izvor: MONDO

Prijava takmičara vršiće se kod Đoka Đinovića na kontakt telefon 068 065 060 do 24 februra (srijeda) do 12 časova.
Kotizacija u iznosu od 20,00 € se može uplatiti na žiro račun 510-110181-73 sa naznakom NVO Sinjavinski maraton. Kotizacija obezbjeđuje učesnicima prevoz od Kolašina do Gornjeg Lipova, noćenje sa večerom i doručkom na Žabljaku kao i prevoz sa Žabljaka do Kolašina narednog dana.

U slučaju loših vremenskih prilika organizator ce pomjeriti termin održavanja maratona i blagovremeno obavijestiti učesnike.


Organizator ski maratona je NVO Sinjavinski maraton Kolasin u saradnji sa opštinama Kolašin, Mojkovac i Žabljak, i turističkim organizacijama Kolašin, Mojkovac i Žabljak, Crvenim krstom Kolašin, Planinarskim klubom IPA Planinara a uz podršku tradicionalnih sponzora maratona.
Zbog situacije sa Korona virusom na ovogodišnjem maratonu biće ograničen broj učesnika i to na 80, a postupaće se u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje.
NAPOMENA: Prilikom okupljanja na Trgu borca u 7 h učesnici svoj prtljag za boravak na Žabljaku mogu ostaviti u prostorijama Turističke organizacije Kolašin odakle će se dopremiti do Žabljaka.

 A ovako je sve počelo:

2011 godina
Izvor: MONDO