Društvo

VLADA DAJE PODRŠKU ČIŠĆENJU MASLINJAKA U VALDANOSU (FOTO, VIDEO)

Autori Jovana Raičević Kristina Stevović

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, zajedno sa ministrima posjetio je Valdanos i pružio podršku čišćenju maslinjaka u Valdanosu.

Izvor: MONDO

Događaju prisustvuju i ministarka odbrane Olivera Injac, ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović kao i član kluba samostalnih poslanika Miodrag Lekić i Genci Nimanbegu, poslanik FORCE.

Abazović je u svom izlaganju naglasio da Valdanos nikad nije razdvajao, Valdanos je uvijek spajao, i dodao kako nepravda treba uvijek da bude ispravljena i da građani Ulcinja moraju da pruže podršku u ispravljanju svih ostalih nepravdi.

"Vojska želi na sve načine da pomogne da se otvore putevi i da bude bliska ljudima i da im da podršku u svemu onome što oni trebaju da rade", kazao je Abazović.

Izvor: MONDO

 Na današnjem skupu obratio se i Miodrag Lekić.

Izvor: MONDO

 Pogledajte fotografije iz Valdanosa:

Izvor: MONDO

Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Građani su se ranije danas okupili kako bi pružili podršku Udruženju za povraćaj i zaštitu privatne svojine Ulcinj.

Podsjetimo, Udruženje se krajem prošle godine obratilo podpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću tražeći da im se dozvoli revitalizacija i čišćenje maslinjaka obraslih u korove, rezidba, obrada zemljišta kao i kasnije ubiranje plodova.

Direktor Uprave za imovinu Blažo Šaranović je kazao da nema smetnji da se uz poštovanje zakonom propisanih procedura udovolji zahtjevu u dijelu koji se odnosi na čišćenje maslinjaka i puteva i rezidbu u cilju revitalizacije "dok za dio koji se odnosi na ubiranje plodova maslina Uprava za imovinu nema zakonskih mogućnosti za davanje saglasnosti"

Takođe, bivši vlasnici maslinjaka u Valdanosu moći će da nakon 43 godine uđu u svoja imanja, pristupe revitalizaciji maslina i očiste pristupne puteve, piše u današnjem dopisu direktora Uprave za imovinu Blaža Šaranovića predsjedniku ulcinjskog Udruženja za povraćaj i zaštitu imovine Luki Batku Đakonoviću.

Đakonoviću se obratio i Abazović izrazivši zadovoljstvo što je zahtjev Udruženja pozitivno riješen.

"Vjerujemo da je ovo samo prvi korak koji će voditi ispravljanju svih nepravdi koje su nanijete uvali Valdanos i građanima Ulcinja", naveo ranije je Abazović.