NAKON ČETIRI GODINE

DIKIĆ PUŠTEN NA SLOBODU!

Autor Gordana Bojanić

Odlukom Vijeća Apelacionog suda penzionisani general Bratislav Dikić pušten je na slobodu

Izvor: Mondo/Goran Sivački

Prvostepenom presudom Dikić je bio osuđen na osam godina zatvora.

Podsjećamo, Vijeće Apelacionog suda danas je ukinulo prvostepenu presudu u slučaju pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u oktobru 2016. godine.

Predmet je vraćen na ponovno suđenje Višem sudu u Podgorici, kao prvostepenom organu, pred potpuno novim sudskim vijećem.

Prvostepenom presudom u ovom slučaju, lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević osuđeni su 9. maja prošle godine na po pet godina zatvora. Vozač Demokratskog fronta Mihailo Čađenović je tada osuđen na godinu i šest mjeseci zatvora.

Eduar Šišmakov osuđen je tada na jedinstvenu kaznu zatvora od 15 godina za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju, a Vladimir Popov na jedinstvenu kaznu zatvora od 12 godina za ista krivična djela.

Srpski državljanin Nemanja Ristić osuđen je tada na jedinstvenu kaznu zatvora od sedam godina, Srboljub Đorđević i Milan Dušić na po godinu i po zatvora, Branka Milić na tri godine zatvora, Dragan Maksić na godinu i devet mjeseci zatvora. Kristina Hristić osuđena je na uslovnu kaznu zatvora.