Društvo

Konkurs za žensko preduzetništvo otvoren do 11 marta

Autor Kristina Stevović

Glavni grad Podgorica i ove godine raspisao je konkurs za preduzetnice i preduzeća u kojima su žene nosioci poslovanja kojim je predviđena raspodjela sredstava namijenjenih ženama koje žele da pokrenu ili razvijaju sopstveni biznis.

Izvor: PGbiro

Četvrti po redu konkurs za podršku ženskom preduzetništvu biće otvoren do 11. marta a usmjeren je na preduzetnice i preduzeća u kojima su žene nosioci biznisa, odnosno osnivač ili jedan od osnivača i izvršni direktor, sa prebivalištem, odnosno sjedištem na teritoriji Podgorice.

Kroz ovaj vid podrške Glavnog grada više od 30 žena dobilo je priliku da unaprijedi svoju biznis ideju, a zadovoljne prošlogodišnje dobitnice Ana Klikovac i Sabina Jovićević, pozvale su sve zainteresovane žene da ne propuste priliku da se prijave na konkurs, istaknuto je na sajtu Glavno grada.

KONKURS
Izvor: Youtube/ Biro za odnose s javnošću Glavnog grada Podgorica

Podsjećamo, sredstva predviđena budžetom Glavnog grada za ovu godinu u iznosu od 20.000 eura raspodjeljuju se za bisnis planove kojima se naročito podstiče ekonomski razvoj Podgorice, poljoprivrede i ruralnog područja, organske poljoprivredne proizvodnje i turizma.

Takođe, ti biznis planovi trebalo bi da podstiču razvoj lova i ribolova i fizičke kulture i sporta, kao i da doprinose afirmaciji i valorizaciji kulturnog potencijala i tradicije i očuvanju životne sredine i održivog razvoja.

Maksimalan iznos dodijeljenih sredstava za biznis planove ne može iznositi više od 25% od ukupnog iznosa predviđenog budžetom Glavnog grada za podršku ženskom preduzetništvu. Kompanija, odnosno preduzetnica, može konkurisati za ukupan iznos ili za dio sredstava za realizaciju aktivnosti iz biznis plana i dužna je da to naznači. Preduzetnice koje žele da započnu sopstveni biznis i koje planiraju razvoj poslovanja u zapečaćenoj koverti prilažu dokumentaciju koja je detaljno opisana u javnom konkursu koji je objavljen na sajtu Glavnog grada (Oglasna strana). Informacije o svim pitanjima u vezi konkursa mogu se dobiti svakog radnog dana na telefon 020 625 718 ili mejl danijela.radec@podgorica.me.

Tagovi