Društvo

PODGORIČANI PREDLOŽILI GRADONAČELNIKU IZGRADNJU ZOOLOŠKOG VRTA, UVOĐENJE TRAMVAJA..

Autor Jovana Raičević Izvor Pobjeda

Gradonačelnik Ivan Vuković pozvao je građane putem svoje Fejsbuk stranice da ukazu stoje Glavni grad propustio da uradi u proteklom periodu, kao i da sugerišu što bi mogli da budu naredni koraci.

Poziv gradonačelnika privukao je pažnju građana, pa je komentare već ostavilo više od 150 Fejsbuk korisnika. Podgorici, prema njihovom mišljenju, nedostaje zoološki vrt, atletski stadion, tramvaj, piše Pobjeda.

Sugestije su se odnosile i na uređenje Njegoševog parka i valorizaciju trga kod Sahat kule, a građani su takođe ukazali i na to da bi u Pogorici trebalo da bude više javnih toaleta, kanti za otpatke, zelenih površina, dječjih igrališta, kao i da više pažnje treba posvetiti uređenju i zaštiti korita rijeka, bezbjednosti u saobraćaju, te efikasnijem komunalnom redu, navodi Pobjeda.

“Izgradnja atletskog stadiona, zoološkog vrta. Da Komunalna policija konačno radi svoj posao i ukloni sva nepropisno parkirana vozila, bez izuzetka. Još više parkova i igrališta za djecu. Ipak, sve pohvale za rad gradske uprave, mnogo je više pozitivnih kritika! Posebno čekamo kej, odnosno šetališta pored rijeka”, napisao je Borislav Lazarević.

Prema mišljenju Milane Šoć, Podgorici nedostaje tramvajski prevoz.

“Podgorici treba tramvaj da poveže dijelove grada horizontalno i vertikalno sa po dvije linije koje se sijeku. Dati jeftinije mjesečne karte i riješiti problem gužvi u saobraćaju. Vjerovatno je to skupo, ali na duži rok bi se isplatilo. Ipak Podgorica zaslužuje kvalitetan gradski prevoz”, napisala je Šoć.

Sugestija sugrađanke sa profila Maja Soleva odnosila se na valorizaciju trga kod Sahat kule.

“Mnogo se ulaže u Staru varoš i veoma smo zahvalni. Međutim, treba iskoristiti trg kod Sahat kule, dozvoliti neke stilski urađene kućice. Znamo da radite na realizaciji oživljavanja unutar same Stare varoši, ali ovo bi veoma bilo značajno i za same zanatlije, odnosno korisnike tih kućica, kao i za turiste i građane. Kažu da je Sahat kula sama dovoljan ukras ovog trga.I jeste. No, mislim da bi na ovaj način spojili lijepo i korisno. Sitne prijedloge upućujemo preko Sistema 48, hvala Vam što ste i Vi lično i ukupna administracija uradili za ove dvije i po godine, toliko da samo ko ne želi, to ne vidi”, napisala je ta Podgoričanka.

Podgorica po mjeri Hansa Muratovića imala bi više zelenila i parkova za djecu i odrasle, a park na Ćemovskom polju bio bi pretvoren u sportsko-rekreativni prostor sa trim stazama, teretanom na otvorenom, kao i terenima za fudbal i košarku i odbojku na pijesku.

Marko Đukić ukazao je da na Starom aerodromu fali kanti za otpatke, te da su pješački prelazi loše osvijetljeni, a ima i prijedloga građana sa periferije.

Tako Miloš Novaković smatra da bi u Piperima trebalo povezati 350 metara puta kako mještani ne bi kružili preko Spuža.

Obećano je prije 30 godina, vrijeme je da se to uradi. Piperi su na šestom kilometru od centra Podgorice, 21. vijek je”, kazao je Novaković.

Branko Šibalić ukazao je na nedostatak javnih toaleta u Podgorici, a Zoran Ušćumlić smatra da bi trebalo bolje osvijetliti Ulicu bratstva i jedinstva pored TC „Pobrežje”, te napraviti košarkaški i teren za mali fudbal ispred OŠ „Milorad Musa Burzan“.

Dosta Podgoričana predložilo je uređenje Njegoševog parka, naglašava Pobjeda.

“Sve pohvale. Ja bih se obradovala, a vjerujem i mnogi drugi, uređenju Njegoševog parka. Ljudi počinju da se vraćaju u centar grada, zato se nadam sve većim ulaganjima u sami centar i parkove oko njega”, napisala je Maja Bulatović.