Društvo

RASTE VODOSTAJ SKADARSKOG JEZERA, SITUACIJA JOŠ UVIJEK POD KONTROLOM

Autor Jovana Raičević Izvor RTCG

Generalni direktor Direktorata za vanredne situacije MUP-a Mirsad Mulić ocijenio je da je sistem zaštite i spašavanja u proteklom periodu djelovao organizovano, te da se bili na visini zadataka, piše RTCG.

U Jutarnjem programu TVCG Mulić je rekao da konstatno imaju komunikaciju sa rukovodstvima tri opštine koje su najviše ugrožene posljednjih dana - Cetinje, Ulcinj i Gradska opština Golubovci.

"Spremni smo da reagujemo. Imali smo najkritičniju situaciju u priobalju Skadarskog jezera, čiji vodostaj raste, ali je sve to u fazi kontrole. Vidjećemo šta će donijeti naredna dva dana", rekao je Mulić.

Za sada su, kaže, preduzete sve preventivne mjere kako bi objekti bili zaštićeni, navodi RTCG.

"Imamo komunikaciju s Opštinom Ulcinj jer Bojana može napraviti određene probleme i zbog izlivanja korita rijeka, ali i sliva vode iz Hidroelektrane Drim. Mi imamo konstantnu komunikaciju s kolegama iz Albanije, koji nas obavještavaju o količini ispuštene vode. Dogovor je da, ako budu morali da ispuste veću količinu vode, da nas obavijeste, kako bismo mi preduzeli konkretne aktivnosti", kazao je Mulić u Jutarnjem programu.

Vrlo je važno, kaže on, da građani vjeruju institucijama sistema, zaključuje RTCG.