Društvo

GRAĐANIMA NASELJA ISPOD LJUBOVIĆA PREDSTAVLJENO IDEJNO RJEŠENJE NOVE PARKOVSKE POVRŠINE

Autor Adela Mulić

Zamjenica gradonačelnika Slađana Vujačić, sa saradnicima, razgovarala je danas sa građanima naselja Ljubović koji žive u neposrednoj blizini gradilišta gdje se privodi kraju zatrpavanje iskopa na lokaciji koja je bila predviđana za gradnju stambenog objekta.

Izvor: PG biro

Na navedenoj lokaciji će nakon Odluke Glavnog grada da stavi van snage DUP „Zabjelo – Ljubović“, biti izgrađena nova zelena površina, saopšteno je iz Glavnog grada.

Vujačić je predstavnike građana upoznala sa idejnim rješenjem i budućim izgledom nove parkovske površine, konstatujući da će realizacija tog projekta građanima tog dijela grada značajno poboljšati kvalitet života, imajući u vidu da će na toj lokaciji u narednom priodu dobiti novu zelenu oazu koja će biti oplemenjena sadnicama različitih biljnih vrsta i savremenim sadržajima za odmor i rekreaciju svih generacija sugrađana.

“Predstavnici građana naselja ispod Ljubovića izrazili su zadovoljstvo predstavljenim idejnim rješenjem dodajući da najvećem dijelu odgovara onom što su bile i njihove sugestije i prijedlozi i uputili zahvalnost Glavnom gradu na inicijativnosti, razumijevanju i senzibilitetu za konačno rješavanje jednog veoma značajnog životnog pitanja”, dodaje se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da će u narednom periodu intenzivirati komunikaciju i da će zajednički pratiti dinamiku i realizaciju ovog projekta, kao i da će razmatrati i ostale inicijative koje se tiču boljeg kvaliteta života, a sve u cilju zadovoljenja potreba i očekivanja građana koji žive u ovm dijlelu gradu.

Osim ozelenjavanja velikim brojem sadnica drveca, zbunja i ukrasnih trava na ovom prostoru bice izgradjeno djecije igralište na podlozi od tartana, prostor za miran odmor i sadržaji za rekreaciju (kruzna višenamjenska staza, što za stoni tenis i stolovi za šah).

“Podsjećamo, nakon Odluke Glavnog grada da stavi van snage DUP „Zabjelo – Ljubović“, na predmetnoj lokacije će na površini od 2.247 m2 biti izgrađena nova parkovska površina, a u međuvremenu, na ovu katastarsku parcelu prenijeto je pravo raspolaganja na Glavni grad, kao i sva prava prethodnog investitora na ovoj lokaciji”, zaključeno je iz Glavnog grada.