Opština traži pomoć Vlade,

NREKIĆ: PUT KA PINJEŠU I DALJE BLOKIRAN, OPASNOST ZA KUĆE I OKOLINU

Autor Adela Mulić

Put ka naselju Pinješ u Ulcinju i dalje je blokiran, usljed odrona u kojem je jedna osoba lakše povrijeđena.

Izvor: Mediabiro

Predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić kazao je da će u toku dana na klizište izaći ekipa stručnog tima za obrušavanje, kako bi što prije počela sanacija. On je kazao da su tokom jučerašnjeg dana uputili pismo predsjedniku Vlade Zdravku Krivokapiću, kako bi i resorna ministarstva pomogla u rješavanju problema.

“Problem je zaista veliki, Opština će se potruditi da sanacije započne što prije, i čim dobijemo izvještaj, javnost će o tome biti obaviještena“, rekao je Nrekić, dodajući da je put blokiran.

Klizište je, prema riječima Nrekića, veće od 3.600 metara.

“Ne samo što je zatrpan put, nego je veoma opasno i za kuće koje se nalaze ispod tog dijela puta”, rekao je Nrekić u izjavi za agenciju Mediabiro.

On je istakao da taj projekat mora biti veoma brz i efikasan, te naglasio da stručnjaci moraju razmotriti mogućnost postavljanja zida koji će, u slučaju potrebe, biti napravljen od betona. Nrekić se osvrnuo i na nedavno obrušavanje zidina Starog grada, i istakao da su za sanaciju angažovani najbolji stručnjaci.

“Profesori na Građevinskom fakultetu u Podgorici Mladen Jovićević i Srđa Janković će ovom problemu pristupiti veoma temeljno jer je riječ o dijelu koji pripada kulturnoj baštini”, kazao je Nrekić.