Jedna od najpoznatijih i najposjećenijih ulica u Podgorici

POČELA REKONSTRUKCIJA BOKEŠKE ULICE: Uskoro će dobiti potpuno novi izgled!

Autor Jovana Raičević

Kao što je i najavljeno, danas su počeli su radovi na rekonstrukciji Bokeške ulice, a realizacijom ovog projekta jedna od najpoznatijih i najposjećenijih ulica u Podgorici dobiće potpuno novi izgled, saopšteno je iz PG Biroa.

Izvor: PG biro

Ukupna vrijednost radova iznosi 377.000 eura, a rok za izvođenje radova je 120 dana, navodi se u saopštenju.

Radovi podrazumijevaju izgradnju novih trotoara od kamena, sadašnja kolovozna površina biće pokrivena granitnim pločama, a biće ugrađena i potpuno nova vodovodna i atmosferska infrastruktura, tk kanalizacija i javna rasvjeta. Ugostitelji će dobiti veći prostor za obavljanje svojih djelatnosti, a nadstrešnice budućih terasa, koje će biti odvojene od objekata, biće unificirane, ističe se u saopštenju.

Za vrijeme izvođenja radova izvođač radova kompanija Ilija Novaković ICO će se truditi da u najvećoj mogućoj mjeri obezbijedi pristup svim ugostiteljskim objektima, ali će u jednom kraćem vremenskom intervalu, u cilju bezbjednog izvođenja radova, ugostiteljski objekti biti zatvoreni. Dodatno, izvođač radova je iskazao uvjerenje da će, ukoliko dozvole vremenski uslovi, radove završiti i prije predviđenog roka, zaključili su iz PG Biroa.