Društvo

AMSCG: Oprez zbog mokrih puteva i odrona

Autor Jovana Raičević Izvor MINA

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim putevima, a vidljivost je smanjena po kotlinama, saopšteno je iz Auto moto saveza.

Izvor: MONDO

U sjevernim predjelima zabilježene su povremeno slabije sniježne padavine.

Oni su upozorili da su na dionicama koji prolaze kroz usjeke mogući sitniji odroni i savjetovali vozačima da voze oprezno, vožnju prilagode uslovima putu i poštuju pravila saobraćaja.

U Crnoj Gori su od 15.novembra prošle godine do 1.aprila ove godine zimske gume obavezne na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira da li postoje zimski uslovi.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu Podgorica - Danilovgrad, od Komanskog mosta do skretanja za Marezu, saobraćaj će biti regulisan semaforskom signalizacijom uz moguće kraće obustave ne duže od 15 minuta.

U cilju zaštite stanovništva od koronavirusa zabranjen je putnički međugradski saobraćaj od petka od 22 sata do ponedjeljka do pet sati.

Zbog povećanja broja aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom u Rožajama zatvoren je granični prelaz Vuča - Godovo, na putu Rožaje – Tutin.

Ulazak putnika u Crnu Goru iz Bosne i Hercegovine za vrijeme važenja mjere ulaska uz obavezne testove neće biti moguć preko graničnog prelaza Šćepan Polje – Hum, na putu Plužine – Foča.

Ulaz je moguć od sedam do 19 sati preko graničnog prelaza Metaljka na putu Pljevlja – Čajniče.