Društvo

IZ KCCG PORUČILI: "Ratković zbog godina više nije direktorica, nije riječ o revanšizmu"

Autor Jovana Raičević Izvor RTCG

Iz Kliničkog centra Crne Gore su povodom, kako navode, ponovljenih objava u medijima i komentara pojedinih političara o navodnoj "smjeni prof. dr Marine Ratković sa mjesta medicinske direktorice KCCG, saopštili kako ona nije smijenjena, piše RTCG.

Izvor: Vlada Crne Gore

To je, kako se navodi, urađeno na osnovu posebne saglasnosti Ministarstva zdravlja.

"Dakle, iz navedenog jasno je da u konkretnom slučaju nema prostora, kako se ustvrdilo, o revanšizmu, već naprotiv, sa posebnim pijetetom smo se odnosili prema stručnim i profesionalnim kvalitetima prof. dr Ratković i njenom doprinosu na polju zdravstva. U tom smislu, prilikom razmatranja da prof. dr Ratković bude naimenovana za direktoricu Klinike za nefrologiju, obratili smo se Ministarstvu zdravlja radi tumačenja da li zaposleni koji ima 67 godina starosti i saglasnost da nastavi sa radom u skladu sa navedenim članom, može biti naimenovan za neko od mjesta direktora klinika. Imajući u vidu da smo od Ministarstva zdravlja dobili odgovor da se navedeni izuzetak koristi radi obezbjeđenja dovoljnog kadra za liječenje pacijenata, a ne rukovodioca, to nijesmo u mogućnosti rasporediti istu na poziciju direktora klinike, ali će i dalje nastaviti svoj profesionalni angažman u našoj ustanovi na veliko zadovoljstvo i pacijenata i zaposlenih", ističe se u saopštenju KCCG.

Napominju i da se više neće baviti temama koje imaju političku konataciju, jer je, kažu, KCCG ustanova koja pruža zdravstenu zaštitu građana, u kojoj za politiku nema i ne smije biti mjesta, zaključuje RTCG.

Tagovi