Društvo

PILOT SA POSLEDNJEG LETA MA ZA MONDO: NAJTUŽNIJI LET! NE VJERUJEM DA ĆE SE FORMIRATI NOVA KOMPANIJA

Autor Gordana Bojanić

Nakon 26 godina večeras je avion Montenegro Airlinesa letio posljednji put. Pilot Nemanja Darmanović kaže da je atmosfera bila tužna, da su plakali i zaposleni i putnici.

Izvor: MONDO

"Montenegro airlines je kompanija koja je pružila priliku generacijama pilota, stjuardesa i mehaničara, da se ostvare u svojim karijerama i to je naprasno prekinuto. Nažalost u ovako malim državama to može da znači promjenu profesije. Teško da će se opraviti taj sektor u našoj državi", kaže Darmanović i dodaje da je poslednji let bio tužan, ali da se nada boljem sjutra.

Izvor: MONDO

Kada je riječ o najavi formiranja nove kompanije, Darmanović kaže je sa budžetom od 30 miliona eura, to nemoguće.

"Očekujem da se od toga odustane. Oni su najavili formiranje neke radne grupe, ali ne vjerujem da će ta priča otići dalje od toga", kaže Darmanović za MONDO.

Prema njegovom mišljenju, mnogo je vjerovatnije da će neka lou-kost kompanija otvoriti svoju bazu u Podgorici.

"Vjerovatno je to teško staviti na papir da se zna koliki je to gubitak i koliki je bio značaj Montenegro airlinesa, koliko je bila važna povezanost sa evropskim centrima. Bojim se da će oporavak dugo trajati", kaže Darmanović i dodaje da se nadao da se to neće desiti preko noći.

"Direktor nas je kasnije obavijestio da je isto saznao kad i mi da se kompanija gasi, nakon 26 godina, nakon što se zaposlenima duguju dvije ili tri plate. To je jako ružno da nije nađen neki način, vjerujem da je postojao, da se makar te zaostale zarade isplate zaposlenima", zaključuje Darmanović.