Društvo

MONTENEGRO AIRLINES OD SJUTRA PRESTAJE DA LETI: HVALA SVIM PUTNICIMA ZA GODINE POVJERENJA! (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić

Crnogorska nacionalna avio kompanija Montenegro Airlines od sjutra više neće obavljati komercijalni saobraćaj, saopšteno je iz MA.

Izvor: Vlada Crne Gore/B. Ćupić

Večerašnji let iz Beograda za Podgoricu, poslednji je let koji će ova kompanija obaviti.

"Usljed novonastale okolnosti koja se odnosi na odluku Vlade Crne Gore da u daljem periodu neće podržati postojanje nacionalne avio-kompanije, i koja izrazito negativno utiče na bezbjednost nastavka odvijanja avio-saobraćaja, procijenili smo da je u pitanju nivo rizika koji Montenegro Airlines ne može da prihvati. Ovim obavještavamo da od 26. 12. 2020. godine u cjelosti obustavljamo planirani saobraćaj. Bezbjednost putnika, posade i vazduhoplova je prioritet kompanije od osnivanja pa do danas. Hvala svim našim putnicima za godine povjerenja, putovanja i prijateljstva, i unaprijed se izvinjavamo svima kojima će ovakva odluka o radu MA, narednih dana i sedmica pričiniti probleme u organizaciji putovanja koja jesu ili planiraju da započnu", saopšteno je MA.



Ministar za kapitalne investicije u Vladi Crne Gore, Mladen Bojanić, juče je saopštio da će Vlada ugasiti Montenegro Airlines.
Njemu je kasno danas, predsjednik Odbora direktora Nikola Vukićević podnio ostavku.

Time se i formalno raspao Odbor direktora kompanije, koji će tehnički funkcionisati do daljeg upustva Vlade kao osnivača