Društvo

DEPONIJA NASTAVLJA DA UNAPREĐUJE POSLOVANJE: Novi elektronski servis za otkup automobila koji nijesu u upotrebi

Autor Ana Božović

Gradsko preduzeće Deponija d.o.o omogućila je vlasnicima otpadnih vozila u Podgorici da se putem web sajta www.deponija.me prijave i ugovore prodaju automobila koji nijesu u upotrebi.

Izvor: Deponija

"Ova novina umnogome će olakšati vlasniku vozila, da se elektronskim popunjavanjem podataka o vlasništvu, kao i samom automobilu, riješi otpadnog vozila i za to dobije nadoknadu u zavisnosti od stanja u kojem se automobil nalazi (da li se vozilo predaje u cjelosti ili su iz njega odstranjeni djelovi)", saopšteno je iz PG Biro-a.

Ovaj sistem otkupa vozila van upotrebe od strane našeg društva višestruko će koristiti i građanima i samom gradu.

Opšte je poznato da otpadna vozila često zauzimaju javne površine, dvorišta, privatne posjede i predstavljaju smetnju i vlasnicima i okolini. Osim toga, nelegalan otkup otpadnih vozila i auto-djelova česta je pojava, a skladištenje tih djelova je van svih propisanih ekoloških normi, pa će saradnjom sa našim Društvom i prijavom putem naše web stranice, građani doprinijeti zaštiti životne sredine i njenom očuvanju za buduće generacije.

Uzimajući u obzir činjenicu da iz takvog vozila često cure otrovne materije i tečnosti koje direktno zagađuju zemlju i vazduh, jasno je da je njihovo pravilno uklanjanje veoma važno za sredinu u kojoj živimo.

"Budući da raspolaže savremenim i opremljenim Pogonom za tretman vozila van upotrebe "Deponija" vrši pravilan i bezbjedan tretman ovakvih vozila. Nakon prijema i mjerenja automobila pristupa se eliminisanju svih tečnosti iz njega (antifriz i razna ulja) i njihovom pravilnom skladištenju u specijalizovane posude na posebno ograđenom i obezbijeđenom prostoru. Tek nakon toga, pristupa se procesu demontaže i rastavljanja vozila", navodi se u saopštenju.

Prijavom putem web sajta www.deponija.me, vlasnik otpadnog vozila, osim lične dobiti i uštede vremena, čini dobro za cjelokupnu zajednicu.

Tagovi