Društvo

OPŠTINA BAR PODRŽALA JOŠ ČETRI BIZNIS IDEJE

Autor Adela Mulić

Opština Bar podržala je još četiri biznis ideje barskih preduzetnica, koje su se prijavile na Drugi javni konkurs za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu za 2020. godinu.

Izvor: MONDO

Na drugi konkurs pristiglo je 26 prijava, od čega su četiri, shodno ocjenama članova Komisije za raspodjelu sredstava, stekle pravo da dobiju finansijska sredstva, saopšteno je iz Opštine Bar.

“Sredstva po Drugom Javnom konkursu za raspodjelu podrške ženskom preduzetništvu dobile su: Nikolina Kovačević, za realizaciju biznis plana „Putevima crnogorskih ukusa“, Maja Vrcelj za biznis plan – Salon za sređivanje pasa, Milena Bajagić, za plan Školica mentalne aritmetike “Malac genijalac Bar” i Edina Bahović, vlasnica Zubotehničke laboratorije ”Ernela”, za plan proširenja i usavršavanja poslovanja. Sve ideje podržane su sa po 2.900 eura,a sa preduzetnicama odnosno odgovornim licima biće zaključeni ugovori kojim će se regulisati međusobnaprava i obaveze”, dodaju u saopštenju.

Ovom raspodjelom sredstava Opština Bar je realizovala planiranu podršku ženskom preduzetništvu za 2020. godinu u iznosu od 35.000 eura, kroz dva javna poziva. Odluka o raspodjeli sredstava za podršku preduzetnicama objavljena je na sajtu Opštine.