Društvo

SIMOVIĆ SE OBRATIO GILIĆU: Traži saglasnost za održavanje novogodišnjeg bazara u NIKŠIĆU

Autor Jovana Raičević Izvor RTCG

Opština Nikšić tražila je od direktora Instituta za javno zdravlje Igora Gilića saglasnost za organizovanje novogodišnjeg bazara u toj opštini Nikšiću u skladu sa mjerama za suzbijanja korona virusa, piše RTCG.

Izvor: Vlada Crne Gore/gov.me/S. Matić

Ministarstvo zdravlja je jutros uputilo dopis predsjedniku Opštine Nikšić Milutinu Simoviću sa molbom da otkaže organizaciju novogodišnjeg bazara i postavljanje klizališta, zbog trenutne epidemiološke situacije.

“S obzirom da novim mjerama nije ograničen rad tržnica, pretpostavljamo da će se analogno mjerama koje važe za tržnice i pijace, naći način da se na ovako velikom prostoru kućice rasporede, a pristup njima definiše kao što se to čini ispred banaka, prodavnica brze hrane, šoping molova. Kretanje i ponašanje građana, u skladu epidemiološkim mjerama, kontrolisaće Komunalna policija”, kazali su predstavnici nikšićke opštine u obraćanju Giliću, koje potpisuje Simović.

On je ocijenio da je na tržnici u Podgorici, u sklopu šoping tržnog centra Gintaš, malim preduzetnicima, zanatlijama i poljoprivrednicima omogućeno da izlažu proizvode bez ograničenja, što je značajan podsticaj za lica koja traže način da iskažu konkurentnost na tržištu i pronađu regularne puteve prezentacije i plasiranja sopstvenih proizvoda, ističe CDM.

“Slijedeći isključivo interes zaštite zdravlja građana u stanju epidemije Covid-19, ali i potrebu zaštite mentalnog zdravlja koja podrazumijeva kontrolisane socijalne aktivnosti, kao jedan od alata pod strogo kontrolisanim uslovima, očekujemo da ćete, kao i uvijek, pažljivo razmotriti ovaj zahtjev i naći načina da građani ovaj period velikih izazova provedu pod propisanim uslovima, radosno dočekujući predstojeće praznike”, saopštili su iz Opštine Nikšić.

Kako su istakli, Institut za javno zdravlje je uvijek iznalazio inventivna rješenja.

“Nadamo se da će i ovog puta, u korist građana Nikšića, uz propisane mjere koje će obezbijediti očuvanje zdravlja svih naših građana, što je siguran sam, naš zajednički i prioritetni cilj i obaveza”, zaključili su u Opštini Nikšić.