Društvo

OPŠTINA NIKŠIĆ organizuje Bazar za KATOLIČKI BOŽIĆ! Zašto ne traje do 8. januara?

Autor Jovana Raičević

Planirano je da Novogodišnji bazar u Nikšiću bude održan od 24. decembra 2020. do 1. januara 2021, ali se postavlja pitanje zašto traje samo za vrijeme katoličkih praznika!? U Podgorici je, podsjetimo, bazar počinjao početkom decembra i trajao sve do 10. januara.

Izvor: Mondo/Ana Božović

Ministarstvo zdravlja uputilo je dopis predjedniku Opštine Nikšić Milutinu Simoviću da otkaže organizaciju novogodišnjeg bazara i postavljanje klizališta.

“U dopisu je upućeno upozorenje na mjere koje su na snazi u pogledu javnih okupljanja, a koje jasno navode da je zbog složene epidemiološke situacije zabranjeno okupljanje stanovništva u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima (javna okupljanja, javne priredbe, sportski, politički, kulturno-umjetnički i privatni skupovi, svadbe, kao i druge manifestacije)”, obrazložili u resoru ministarke Jelene Borovinić Bojović

Kako su istakli, s obzirom da organizovanje novogodišnjeg bazara i klizališta predstavlja direktno kršenje navedenih mjera koje su na snazi i jednu vrstu organizovanja javnog okupljanja građana, čime se direktno dovodi u rizik javno zdravlje, Ministarstvo zdravlja uputilo je apel Opštini Nikšić da ponovo razmotri ovu odluku i što prije otkaže organizaciju bazara.

“Ministarstvo zdravlja podsjetilo je prvog čovjeka Opštine Nikšić da je u svojstvu predsjednika NKT-a izričito zahtijevao da se, bez rezerve, poštuju mjere struke, kao i da očekujemo da će u skladu sa tim postupiti i u ovom slučaju”, saopštili su iz  Ministarstva.

Kako je ranije navedeno iz opštine, organizovanjem bazara želi se doprinijeti stvaranju prazničnog ambijenta u susret Novoj godini, ali i podstaći male preduzetnike da razvijaju i promovišu svoju djelatnost.

Organizatori Novogodišnjeg bazara su Opština Nikšić, Turistička organizacija Nikšić i Festival uličnih svirača.