Društvo

VELJOVIĆ: Napuštam policiju koja je spremna da sačuva sigurnost zajedničke države

Autor Ana Božović

Svi koji dođu jednog dana moraju i otići i o tom danu treba razmišljati jer samo zakonit rad garantuje osjećaj bezbrižnosti i ponosa na ostvareno, napisao je doskorašnji direktor Uprave policije Veselin Veljović, koji je dužnost predao Vesku Damjanoviću

Izvor: Uprava policije Crne Gore

"Uvaženi pripadnici crnogorske policijske organizacije, poštovane kolege, bila je čast i privilegija da zajedno brinemo o bezbjednosti svih građana i države", napisao je Veljović na Tviteru.

On je izrazio zahvalnost, na kako je rekao, odgovornosti, posvećenosti, odlučnosti i hrabrosti u realizaciji značajnih rezultata i ostvarenog progresa u svim oblastima djelovanja.

"Godina za nama obilježena je nezapamćenom pandemijom i drugim izazovima i iskušenjima i možda je jedna od najtežih u posljednje tri decenije. Uspjeli smo da zajedno i jedinstveno pronađemo efikasne i primjerene odgovore i garantujemo osjećaj sigurnosti i bezbjednosti svakog pojedinca, porodice i zajednice", kazao je Veljović.

Odnosi povjerenja i partnerstva policije i građana su temeljna vrijednost koju, kako je rekao Veljović, treba dodatno podsticati, a etički i moralni kodeks moraju biti postulat u djelovanju i postupanju.

"Napuštam policijsku organizaciju, jedinstvenu, snažnu i značajno reformisanu i spremnu da sačuva sigurnost zajedničke države, ali kao i promotera regionalne saradnje i pouzdanog partnerstva", napisao je Veljović na Tviteru.