Društvo

Tuzović dobitnik Nagrade 19. decembar, posthumno nagrađene Divanović i Ubović

Autor Gordana Bojanić

Husein-Ceno Tuzović dobitnik je Nagrade 19. decembar za 2020. godinu, a posthumno su nagrađene i doktorica Paša Divanović i nastavnica matematike Novka Ubović, saopšteno je danas iz Glavnog grada.

Izvor: Promo/PG Biro

Tu odluku na današnjoj sjednici je donio žiri u sastavu predsjednica Gordana Đurović, članovi Branko Banjević, Radislav Jovović, Branimir Popović, Petar Ivanović, Đoko Jočić, Budimir Simonović, Ratko Odalović, Nela Savković-Vukčević, Ruždija Tuzović, Goran Ćulafić i Marko Camaj.

Tuzović, novinar, istoričar, hroničar, veliki poznavalac staropodgoričkog mentaliteta, običaja i života stare i savremene Podgorice nagrađen je za knjigu “Podgorička istorijska čitanka”.

“Posthumno su nagrađene prim. dr Paša Divanović, specijalista pedijatrije, dugogodišnja načelnica pedijatrijske službe Doma zdravlja Podgorica i doajen crnogorske pedijatrije za izuzetan doprinos u razvoju pedijatrije u Crnoj Gori i očuvanju i unaprjeđenju zdravlja generacija djece Glavnog grada Podgorice, te Novka Ubović, pedagoški radnik i nastavnica matematike za zapažene rezultate u oblasti prosvjete, obrazovanja i vaspitanja generacija učenika Podgorice”, navode u Glavnom gradu.

Tagovi