Društvo

Vukićević traži podršku članova za razrješenje Ristića

Autor Ana Božović Izvor Standard

Predsjednik Odbora direktora nacionalnog avio-prevoznika Monetegroairlines Nikola Vukićević je prije nekoliko dana zatražio od pravne službe te kompanije da mu pripreme prijedlog za razrješenje Izvršnog direktora Vlastimira Ristića, saznaje portal Standard.

Izvor: Youtube/screenshot/Mina

Kako saznaje Standard nakon toga je poslao pripremljenu odluku na mejl članovima Odbora i telefonskim putem tražio podršku za tu akciju. Međutim, više članova, a u Odboru direktora ih ima pet, smatra ovaj čin nepotrebnim, s obzirom na činjenicu da se u MNA pripremaju promjene.

Na kraju, juče je i ministar kapitalnih investicija, saobraćaja i energetike Mladen Bojanić rekao da je MNA u popriličnim problemina i da je stanje veoma zapušteno.

“Jedna od opcija je i to. Trudićemo se da je izbjegnemo, ali ako nam svi pokazatelji kažu da je i to opcija, mi ćemo donijeti to rješenje. Nećemo pobjeći od toga ako smatramo da nemamo drugog rješenja ili da je to najbolje”, rekao je Bojanić.

Bojanić je saopštio da Agencija za zaštitu konkurencije donijelo privememo rješenje da se pomoć Montenegro Airlinesu obustavi.

“I našli smo se u pat poziciji. Jedan dio sredtava je iskorišćen, drugi blokiran. Montenegro Airlines ima problema sa likvidnošću…, rekao je Bojanić”.

On je istakao i da budućnost avio prevoznika će uticati na ukupnu ekonomiju Crne Gore.

“Ova Vlada neće bježati od ni jedne odluke. Dobro ćemo promisliti ali kakva god da je naše viđenje budućnost kompanije, nećemo odlagati kao što se unazad decenijama odlagalo. Sve je gurato pod tepih i čekalo se da neko drugi preuzme odgovornost i bude optužen za bilo kakvu lošu odluku. Pokušaćemo sve što budemo mogli da uradimo kao Vlada, da iznađemo održivo rješenje za MA. Kakvo će ono biti ne znam, ne bih se bavio projekcijama. Kakva god da bude ofdluka mi ćemo je sprovesti”, kazao je Bojanić.

Bojanić je dodao da se sastanak sa menadžmentom MA nastavlja danas.