Društvo

Ski-centar Kolašin 1600 skoro mjesec bez struje

Autor Ana Božović Izvor Vijesti

Državni Ski-centar Kolašin 1600 skoro mjesec je bez struje i neizvjesno je kada će biti obezbijeđeno uredno snabdijevanje električnom energijom, pišu Vijesti.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Skijalište, u koje je država uložila više od 17 miliona eura, ostalo je bez struje nakon što su iskopani kablovi za napajanje koji su se nalazili na zemljištu susjednog, privatnog Ski-centra Kolašin 1450.

Prema informacijama Vijesti, državno skijalište je ostalo bez struje nakon pripremnih radova za izgradnju Hotela D. Navodno, kablovi za napajanje strujom državnog ski-centra nalazili su se na dijelu parcele gdje je planirano da budu temelji budućeg hotela.

Direktor Skijališta Crne Gore, Miloš Popović, tvrdi da izmještanje trase dalekovoda koje je u toku, nije usporilo, niti omelo Ski-centar Kolašin 1600 u pripremi predstojeće turističke sezone.

On je kazao da su obavljeni svi planirani i potrebni radovi i da spremno dočekuju početak sezone.

„Do izmještanja kablova i privremene obustave napajanja električnom energijom lokaliteta Kolašin 1600 došlo je usljed početka izvođenja radova na hotelu na lokalitetu Kolašin 1450, s obzirom na to da se trasa kablova nalazi na lokaciji budućeg hotela. Radovi na iskopu druge trase za polaganje kablova su u toku i očekuje se brzo rješavanje problema električnog napajanja“, rekao je Popović.

Prema saznanjima lista, otvaranje skijaške sezone planirano je za sljedeći vikend, za šta je, pored snijega koji je pao, neophodna i električna energija.

Listu je potvrđeno da je isključenje struje na državnom skijalištu naložila nadležna inspekcija, zbog opasnosti od kablova koji su na površini zemljišta nakon iskopavanja.

Tagovi