Društvo

Boban Mugoša podnio ostavku

Autor Gordana Bojanić

Direktor Instituta za javno zdravlje dr Boban Mugoša podnio je ostavku na tu funkciju.

Izvor: PR Centar/Đorđe Cmiljanić

“Ovim putem Vas obavještavam da podnosim ostavku na mjesto direktora lnstituta za javno zdravlje Crne Gore. Podnošenjem ostavke želim olakšati proceduru novoj ministarki zdravlja, gospođi dr Jeleni Borovinić Bojović, da formira tim koji će raditi na razvoju zdravstvenog sistema u skladu sa vizijom i prioritetima 42. Vlade Crne Gore”, naveo je Mugoša u izjavi dostavljenoj medijima.

Prema njegovim riječima kao ljekar, profesionalac i građanin ove države, beskompromisno posvećen misiji očuvanja i unapređenja zdravlja stanovništva Crne Gore, ostaje u Institutu za javno zdravlje, sprema je da i dalje, sa koleginicama i kolegama, doprinosi ciljevima Instituta i sveopštem dobru i napretku, koliko god je to u domenu njegove moći i znanja.

“Institut za javno zdravlje, čiji sam dio više od 25 godina i kojim sam rukovodio, prepoznaje se po predanom radu, profesionalizmu i stručnosti. Posebno naglašavam posvećenost zaposlenih koji ostvaruju rezultate na koje Crna Gora može biti ponosna. Siguran sam da će tako biti i za vrijeme Vašeg mandata”, naglašava Mugoša u ostavci dostavljenoj novoj ministarki.

On je svim članovima Vlade i ministarki Borovinić Bojović poželio dobro zdravlje i značajne rezultate, posebno u borbi protiv novog koronavirusa i drugih javno-zdravstvenih izazova.