Društvo

Novo dječije igralište na Vrelima ribničkim

Autori mondo.me Ana Božović

Ekipe gradskog preduzeća Zelenilo doo završile su radove na izgradnji dječijeg igrališta na Vrelima Ribničkim.

Izvor: Mondo/Biro za odnose s javnošću Glavnog grada Podgorica

Na novom igralištu, na podlozi od tartana ugrađen je mobilijar i to : dupla ljuljaška, njihalica i tobogan sa kulom. Prostor je oplemenjen sadnicama drveća, a ugrađen je i novi parkovski mobilijar. U cilju povećanja stepena bezbjednosti djece, ali i očuvanja mobilijara i ovo dječije igralište je ograđeno zaštitnom ogradom.

Sredstva za opremanje dječjeg igrališta obezbijeđena su jednim dijelom kroz program ROMACTED, zajedničku inicijativu Evropske komisije i Savjeta Evrope, koji se implementira na području Zapadnog Balkana, a Glavni grad Podgorica će posredstvom Sekretarijata za socijalno staranje opredijeliti još 1.500 eura za dodatno uređenje ovog prostora.

Izvor: Mondo/Biro za odnose s javnošću Glavnog grada Podgorica

Predstavnik Savjeta Evrope, Alessandro Botte ovom prilikom istakao je da je ovo jedan od načina da se odgovori trenutnoj situaciji sa koronavirusom:

Ovo je mali doprinos od strane Savjeta Evrope u okviru projekta ROMACTED finansiranog od Evropske komisije i sprovedenog od strane NVO Mladi Romi, koji želi da odgovori i na krizu sa COVID 19 među romskim zajednicama u Crnoj Gori: osim podjele higijenskih paketa i paketa sa hranom željeli smo da damo doprinos poboljšanju uslova zivota na Koniku, počevši od zajedničkih prostora namijenjenih najmlađima. Zahvaljujemo Glavnom gradu Podgorica na saradnji i nadamo se da ćemo nastaviti da pomažemo populaciju Roma u Podgorici i Crnog Gori.” kazao je Botte.

Napomenućemo da je ovo trinaesto dječije igralište čiju je izgradnju realizovalo “Zelenilo” d.o.o. Podgorica, a kako je socijalna inkluzija djece jedan od prioriteta ove gradske uprave, u narednom periodu nastaviće se sa aktivnostima na obezbjeđivanju boljih uslova za život u Glavnom gradu, sa akcentom na najmlađe.

Tagovi