Društvo

BEGIĆ PORUČIO: Pooštriti mjere kako bi novogodišnje praznike dočekali u normalnijoj atmosferi

Autor Jovana Raičević Izvor Standard

Ako želimo da broj novooboljelih naglo usporimo, onda mjere moraju da budu čvršće i one podrazumijevaju sve ono što nije popularno, uključujući i kompletno zavaranje svih aktivnosti osim onih najnužnijih, saopštio je doktor Senad Begić, pomoćnik direktora IJZ.

Izvor: Vlada Crne Gore

“Na taj način bi postigli brzi pad, brzo rasterećenje zdravstvenog sistema, što bi nam omogućilo da novogodišnje praznike dočekamo u koliko toliko normalnijoj atmosferi. Ovo što se trenutno dešava na terenu ne pogoduje nikome, uključujući i ugostitelje. Vidio sam da smo dobili podršku i od lokalnih vlasti za apsolutno pooštravanje mjera, jer je to jedini način da bi sačuvali zdravlje građana i fukcionisanje zdravstvenog sistema”, rekao je Begić, piše Standard.

Begić je ponovo istakao da “kada bi se svi pridržavali onoga što je propisano, postigli bismo smanjenje broja novooboljelih i stavili kompletnu epidemiju pod kontrolom”, navodi Standard.

Rekao je i da kolege iz Singapura i Južne Koreje kažu da ne shvataju u čemu je problem u Crnoj Gori.

“Kod njih je apsolutno sve isto kao i prošle godine. S tim što svi, apsolutno svi nose maske. Ako želimo da broj novooboljelih naglo usporimo, onda mjere moraju da budu čvršće i one podrazumijevaju sve ono što nije popularno, uključujući i kompletno zavaranje svih aktivnosti osim onih najnužnijih." - ističe se u Standardu.

On je kazao i da su imali još jedan sastanak sa predstavnicima Udruženja ugostitelja Crne Gore i da je bio jako konstruktivan.

“Postigli smo apsolutnu saglasnost vezano za neophodnost sprovođenja i implementacije određenih dodatnih mjera. Zdravlje je nesumnjivo prioritet svih u državi uključujući i Udruženje ugostitelja. Mislim da su u tom dijelu nekoj mjeri oni bili pogrešno shvaćeni”, kazao je pomoćnik direktora IJZ, zaključuje Standard.