Društvo

Ivan Vuković o zabrani izlaska nakon 22 sata: Zrelo i strpljivo do novog jutra

Autor Jovana Raičević Izvor Standard

Od juče su na snazi nove, pooštrene mjere u cilju borbe protiv koronavirusa. Građani Podgorice i Cetinja ne smiju napuštati domove nakon 22 sata. Na Žabljaku su te mjere na snazi već mjesec., piše Standard.

Ivan Vuković
Izvor: Youtube/Biro za odnose s javnošću Glavnog grada Podgorica

Tim povodom, na svom Facebook profilu oglasio se prvi čovjek Podgorice Ivan Vuković, navodi Standard.

“Nakon pola godine, korona je opet učinila da opuste ulice našeg lijepog grada. Naredne dvije sedmice proći će bez večernjih šetnji, druženja s prijateljima… Bez dileme frustrirajuće, ali i sasvim nevažno u odnosu na opasnost koja nam prijeti. Do sada je, kao posljedica ovog virusa, u Crnoj Gori život izgubilo 333 ljudi, od kojih 54 naših sugrađana. Mnogo, i previše i za puno veće zajednice”, napisao je Vuković.

Da stvar bude gora, ukoliko epidemiološka situacija nastavi da se usložnjava, naš zdravstveni sistem bi se uskoro mogao naći pred kolapsom, dodao je on.

“Zato, bez obzira na naše razlike i sve što bismo imali jedni drugima zamjeriti, vrijeme je za odgovornost i solidarnost! Mislimo na sopstveno zdravlje, zaštitimo naše najbliže, sačuvajmo one s kojima radimo i tako pomozimo ljudima koji nas liječe i svima koji se staraju o našoj sigurnosti. Zrelo i strpljivo, čuvajući sebe i druge, do novog jutra i dana u hiljadu boja”, napisao je Vuković na Fejsbuku, zaključuje se u Standardu.