Društvo

UGOSTITELJI NAJAVILI OTVARANJE OBJEKATA U ČETVRTAK: Mi ne postojimo za NKT, njihove mjere za nas više NE VAŽE!

Autor Gordana Bojanić

Udruženje ugostitelja Crne Gore najavilo je otvaranje objekata u četvrtak na nivou cijele države

Izvor: MONDO/Adela Mulić

Ugostitelji navode da su ignorisani od strane NKT-a, te da za ovo Vladino tijelo ne postoje. Ovu informaciju potvrdio je za MONDO predsjednik Udruženja ugostitelja Crne Gore Momo Sladaković.

"Iako smo se kao ugostitelji dosljedno trudili da poštujemo sve predložene mjere, od danas za nas odluke NKT-a ne važe. Tim prije što nadležni državni organi i institucije ignorišu ili ne sankcionišu one koji u vjerskim objektima, na otvorenim prostorima i čak u kovid bolnicama ugrožavaju zdravlje građana. Zato smo donijeli odluku da na nivou čitave Crne Gore ignorišemo takozvane semafore i od četvrtka počinjemo normalno da radimo, u skladu sa ranijim preporukama za koje mislimo da su logične a to znači da ćemo raditi do 22:00h za stolom će moći da budu maksimalno 4 osobe i u bašti i unutra sa razmakom između stolova od 2 metra", navodi se u saopštenju ugostitelja.

Oni kažu da je to jedini način da sačuvaju svoju egzistenciju i obezbijede egzistenciju svojim porodicama.

U saopštenju se navodi da su saopštenje podržala udruženja iz Tivta, Ulcinja, Budve, Herceg Novog, Kotora, Berana, Podgorice, Plava, Pljevalja, Nikšića i Cetinja, te da svi potpisani stoje iza njega i da su spremni snose sve posljedice ovakve odluke.