Društvo

Luštica Bay predstavila novi vizuelni identitet

Autor Ana Božović Izvor MINA

Destinacija Luštica Bay predstavila je novi vizuelni identitet - logotip, slogan i paletu boja, kao dio evolucije brenda.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Iz Luštica Development je saopšteno da je Mjesto kojem se pripada novi slogan Luštice Bay i uz novi logotip i vizuelni identitet, koji su već u primjeni, kreiran je da predstavi razvoj jednog od najvećih projekata u turizmu Crne Gore.

“Evolucija Luštica Bay i izrastanje u jedno od najpoželjnijih evropskih odredišta uslovili su i razvoj novog vizuelnog identiteta brenda, tako da on odražava sve ono što je Luštica Bay danas i destinaciju kakva će postati u budućnosti”, navodi se u saopštenju.

Osvježen i modernizovan vizuelni identitet, kako se dodaje, simbolizuje prisustvo Luštice Bay u svakodnevnom životu njegovih stanovnika i posjetilaca, kako u realnom tako i u digitalnom svijetu, kao dio njihove priče u zajednici kojoj pripadaju, čija prirodna ljepota i istorijsko nasljeđe pružaju bezbroj iskustava.

“Inspiracija za oblikovanje elemenata monograma LB proistekla je iz okruženja Luštice Bay, čime je stvorena ne samo zanimljiva forma već i prilagodljiv i dinamičan vizuelni jezik”, navodi se u saopštenju.

Olvia Amr iz regionalne kancelarije Orascom Development Holding je saopštila da su odabrali tri palete boja koje označavaju suštinu destinacije.

Plavi tonovi predstavljaju more, vodu i nebo, zeleni su polja, planine i priroda, a koralni tonovi simbolizuju zalaske sunca i arhitekturu.

"Naša strategija ribrendiranja prikazuje sliku zaliva Luštica kakvu mi vidimo - kao mjesto koje nudi ponešto za svakoga, zajednicu kojoj se pripada, avanturu koja se živi, sticanje uzbudljivih iskustava, dragulj prirodne ljepote”, navela je Amr.

Kako je objasnila, u korak su i sa digitalnom erom, pa su modernizovali imidž tako da oličava osjećaj pripadnosti zajednici u bilo kom trenutku i na bilo kom mjestu na kojem se mogu naći njegovi stanovnici.

Luštica Bay je smještena u zalivu Trašte, na tivatskom dijelu poluostrva Luštica, utočištu nesvakidašnje ljepote Bokokotorskog zaliva i njegove bogate istorije.

To je integrisano odredište koje u prvi plan ističe izvanredan prirodni ambijent, autentični lokalni šarm i bogato kulturno nasljeđe.

Tokom sedam godina od početka gradnje, Luštica Bay je izrasla u održivu cjelogodišnju destinaciju i nastavlja svoju ekspanziju.

Do sada su izgrađeni marina sa šetalištem i bogatom maloprodajnom ponudom, dva nevjerovatna lukobrana koji štite marinu, idilični svjetionik, prvi te vrste na ovim prostorima i spoljni amfiteatar, zajedno sa prvim hotelom, The Chedi Luštica Bay, te Marina naseljem sa više od 400 stanova.

Prošle godine započeta je izgradnja drugog gradskog naselja, zamišljenog da postane novi centar grada – Central.

Tagovi