Društvo

ONI SU BUDUĆNOST CRNE GORE! Uspjeh naših matematičara na BALKANSKOJ OLIMPIJADI

Autor Gordana Bojanić

Crnogorski matematičiri osvojili dvije medalje i pohvalu na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi

Izvor: Ispitni centar

Na 37. Olimpijadi, koja je održana od 31. oktobra do 05. novembra 2020. godine, u virtuelnoj formi, Matija Delić, učenik Gimnazije „Stojan Cerović“ i Kosta Vukićević, učenik gimnazije „Slobodan Škerović“ osvojili su bronzanu medalju, dok je Amir Kolić, učenik Gimnazije „Miloje Dobrašinović“ dobio pohvalu.

Crnu Goru su na ovom takmičenju predstavljali i David Dedić, učenik gimnazije „Slobodan Škerović“, Saša Lekić, učenik Gimnazije „Niko Rolović“ i Miloš Barjaktarović“, učenik Gimnazije „Panto Mališić“.

Organizator ovog prestižnog takmičenja bila je Rumunija, a učestvovalo je 108 učenika iz 10 zemalja, stalnih članica BMO (Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Kipar, Grčka, Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Moldavija, Rumunija, Srbija) i 4 gostujuće zemalje (Azerbejdžan, Italija, Kazahstan, Saudijska Arabija, Rumunija (B tim)).

Organizator učešća na BMO 2020 je Ispitni centar, a tim su predvodili mr Nikola Konatar i dr Goran Popivoda sa Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore i Tatjana Vujošević, predstavnica Ispitnog centra.

Tagovi