Društvo

MCP: Građani koji žele da odaju počast Amfilohiju da se pridržavaju mjera

Autor Ana Božović

Mitropolija crnogorsko primorska apeluje na sve one koji žele da odaju počast preminulom mitropolitu Amfilohiju to urade pridržavajući se propisanih mjera zbog epidemiološle situacije izazvane koronavirusom. MCP je obezbijedila pet hiljada maski.

Izvor: MONDO/Anto Baković

“Svjesni cjelokupne zdravstvene situacije, ali i ogromnog poštovanja koje je novoprestavljeni Mitropolit uživao, još jednom apelujemo na sve učesnike ispraćaja da se pridržavaju svih propisanih zdravstvenih mjera, da nose maske i drže distancu. U cilju obezbjeđivanja što veće zaštite nabavljeno je 5000 zaštitnih medicinskih maski koje će danas biti podijeljene onima koji ih ne budu imali”, saopšteni je jutros iz MCP.

Danas, na praznik Svetog Petra Cetinjskog će u devet časova biti služena liturgija u Cetinjskom Manastiru.

“Ispraćaj mitropolitovih zemnih ostataka za Podgoricu će biti u 13 časova. Molitveni doček u Sabornom Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici je planiran u 14 časova. U nedelju 1. novembra sveta arhijerejska zaupokojena liturhija biće služena u devet časova”, navode u MCP-u.

Liturgiju će služiti patrijarh SPC Irinej uz sasluženje više arhijereja.

“Nakon liturgije biće služeno arhijerejsko opijelo, a nakon toga će se obaviti sahrana u kripti Sabornog Hrama u Podgorici”, kazali su u MCP.

Tagovi

MCP