Društvo

JEVTO ERAKOVIĆ NAPUŠTA KLINIČKI CENTAR?

Autor Adela Mulić Izvor CDM portal

Direktor Kliničkog centra Jevto Eraković podnosi ostavku na tu funkciju, saznaje CdM.

Izvor: Vlada Crne Gore

Eraković će ubuduće obavljati funkciju poslanika Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore.

Vada Crne Gore je na sjednici 26. jula 2018. razriješila Zoricu Kovačević sa mjesta direktora Kliničkog Centra Crne Gore, a na tu funkciju imenovala je dr Jevta Erakovića.

Eraković je prije nego je izbabran za direktora Kliničkog centra bio direktor Klinike za neurologiju. On je bio i predsjednik Upravnog odbora KC-a i izuzetno je cijenjen stručnjak.

Brojna ulaganja obilježila su mandat Erakovića. Istraživanja su pokazala da građani imaju veliko povjerenje u zdravstveni sistem i Klinički centar.

Prema posljednjem istraživanju, skoro 80 odsto građana Crne Gore smatra da su ljekari i zaposleni u KCCG ključni u očuvanju zdravlja građana Crne Gore, dok nešto oko 70 odsto ispitanika misli da crnogorski ljekari i medicinsko osoblje KCCG, prate svjetske preporuke u liječenju i sposobni su da se izbore sa svim problemima. U istom procentu ispitanici smatraju da su ljekari i zaposleni u KCCG najzaslužniji za dobre rezultate u borbi protiv koronavirusa, zaključci su IPSOS-ovog istraživanja o Stavovma građana prema dobrovoljnom davanju krvi i povjerenja u Zavod za trasnfuziju krvi i KCCG.

Klinički je pod rukovodstvom Erakovića napravio viziju razvoja, brojni projekti su započeti i planirani.

Gradiće se klinike, Urgentni centar, realizovaće se projekti koji će unaprijediti zdravstvenu zaštitu djece, porodilja, a strateški se planiraju projekti vezani za zdravstveni turizam. Sve ove projekte u razgovoru za CdM najavio je direktor Kliničkog centra Jevto Eraković u julu ove godine.

Mnogo je toga urađeno tokom njegovog dvogodišnjeg mandata. Renovirano je i adaptirano više organizacionih jedinica, između ostalih Akušersko i odjeljenje Intenzivne njege Instituta za bolesti djece. Rekonstruisana je Stomatološka poliklinika, Interna klinika, otvorena nova operaciona sala na Klinici za urologiju i renovirani Centar za medicinsku genetiku i imunologiju, kao i Dnevna bolnica Interne klinike.

Eraković je u jednom od razgovora za CdM kazao da u nekom budućem razvoju zdravstvenog sistema treba razmišljati i o razvoju zdravstvenog turizma, što treba da bude jedan od prioritea.