Društvo

SUMNJAJU DA JE POŽAR PODMETNUT: Nikšićanki izgorjela kamp prikolica gdje je živjela sa sestrom

Autor Ana Božović Izvor Vijesti

Kamp prikolica u kojoj je živjela Nikšićanka Slavka Adžović i njena sestra Nada izgorjela je sinoć u požaru, pišu Vijesti

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Adžovići, koji žive u naselju pod Trebjesom, sumnjaju da je prikolicu neko namjerno zapalio i nadaju se da će policija naći počinioca jer, kako reče Slavka, suviše često im se dešavaju požari, a niko još nije uhapšen.

„Kada su mi vukovi na Krnovu zaklali 50 jagnjadi, Ministarstvo mi je dalo odštetu i od tog novca otac i ja smo za mene kupili kamp kućicu gdje sam sa sestrom živjela deset godina. Bez struje, bez sijalice i bez grijalice. Samo da se počinioci otkriju, jer ovakve stvari mi se dešavaju zadnje deset godina“, kazala je u telefonskom razgovoru za Vijesti, Slavka koja se sa stokom nalazi na Krnovu.

„Ne znam kome je smetala kamp kućica, moje sijeno, moje štale, moji radovi. Iz godine u godinu mi se dešava isto. Mislim da to nijesam zaslužila. Da sam neki kriminalac ili fukara vjerovatno bih ljepše prošla. Što poštenije radim to sve gore prolazim. Sada nemam krov nad glavom ni za stoku ni za mene. Mora neko za ovo odgovarati. Tražim od nadležnih samo da nađu počinioce i kazne ih. Slavka ne bježi ni od suda ni od zatvora. Za sve što sam kriva, odgovaraću, ali samo neka nađu počinioca“, apelovala je Slavka, jedina Romkinja u Crnoj Gori, a i šire koja se bavi stočarstvom, pišu Vijesti.

Njena sestra Slavica, kazala je novinarima, da su vatrogasci i policija obaviješteni o požaru oko 1,45h, da su odmah izašli na teren, ali da se ništa nije moglo uraditi.

Kako su saopštili iz Službe zaštite i spašavanja u gašenju požara učestvovalo je dvoje vozila i devet vatrogasaca. Nakon uviđaja, koji je u toku i koji obavljaju pripadnici nikšićkog Centra bezbjednosti uz prisustvo vještaka za požare, znaće se uzrok požara.

Tagovi