Društvo

POSJETILI SMO 6. INTERNACIONALNI SAJAM KNJIGA U PODGORICI! (VIDEO)

Autor Teodora Orlandić

Šesti Internacionalni sajam knjiga biće svečano otvoren danas u 18 časova u Bemax areni u Podgorici, a do 3. oktobra predstaviće se preko pedeset izdavača iz Crne Gore i regiona.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Program će tradicionalno početi prije samog čina svečanog otvaranja, pa će tako u 15 sati biti predstavljena knjiga "Jožef Bajza i Crna Gora" Nenada Stevovića, monografija "Svijet umjetničkih profesija drama i pozorište" Janka Ljumovića od 16 sati, a u 17 časova biće održana onlajn promocija zbirke poezije "Napred u zlo" Tomislava Markovića.

Nakon otvaranja, od 19 sati, publici na Sajmu predstaviće se naš istaknuti publicista Milorad Popović sa novom zbirkom eseja "Zbilje i prividi"

Prvi dan književne manifestacije biće zaokružen predstavljanjem knjige Adnana Prekića "Kulturno nasljeđe Crne Gore (od najstarijih vremena do 20. vijeka)", od 20 časova.

POGLEDAJTE VIDEO:

 Program sajma takođe je prilagođen ovogodišnjim uslovima, tako da promocije neće biti cjelodnevne, već isključivo u popodnevnim časovima. Tokom održavanja sajma biti poštovane sve neophodne mjere NKT-a, tako će na ulazu biti mjerenje tjelesne temperature, nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku su obavezni, kao i poštovanje socijalne distance.