Društvo

PROTEST NIKŠIĆKIH UGOSTITELJA PROTIV MJERA NKT-a: Traže otvaranje kafića uz poštovanje mjera

Autor Ana Božović

Danas se ispred zgrade Opštine Nikšić okupilo oko 100 vlasnika i radnika ugostiteljskih objekata nezadovoljni novim mjerama NKT-a za zarazne bolesti koje su, na predlog IJZ na snagu stupile danas i koje, između ostalog, podrazumijevaju zatvaranje ugostiteljskih objekata

Izvor: MONDO

„Dragi drugari, na Trgu slobode, mi, slobodni građani i ugostitelji, radnici, okupljamo se, a izazivamo javni protest ispred zgrade Opštine Nikšić, protiv mjera zatvaranja naših ugostiteljskih objekata, slobode, društvenog života. Pozivamo vas da date svoj doprinos, naravno, uz poštovanje svih mjera, nošenja maski, distance. Dobri duh Nikšića preko 100 godina čine kafane koje su ujedno i mjesta pozorišta, kulture, kreativnosti, ali i privrede od koje žive stotine i hiljadu Nikšićana”, stoji u pozivu ugostiteljskih djelatnika.

Vlasnici lokala traže razgovore, a prijete i da će mimo odluke NKT-a otvoriti lokale, ako im se ne izađe u susret.

Pero Miljanić, vlasnik je tri ugostiteljska objekta u Nikšiću i ima 30-ak zaposlenih.

“Mi smo za apsolutno poštovanje mjera, ali su ove mjere donesene jednostrano bez konsultacija sa nama, smatramo da preko 200 ugostiteljskih objekata u Nikšiću može da radi uz poštovanje mjera. Neko nas mora konsultovati, inače ćemo mi donijeti odluku da otvorimo lokale uz poštovanje mjera, koje neće uticati na epidemiloško stanje”, poručio je Miljanić novinarima u Nikšiću.

Kaže i da u tom gradu rade teretane, trgovinski centri, redovi su ispred banaka, dok su odlukom NKT-a, samo kafići zatvoreni.

“Mi smo najpogođeniji, mi smo za to da se poštuju mjere. Nije samo to 200 objekata, već su tu i zaposleni”, kaže Miljanić i dodaje da će tražiti sastanka sa predstavnicima Opštine i NKT-a.

Izvor: MONDO

Oni su istakli da za tako veliki broj kovid pozitivnih u gradu pod Trebjesom nijesu krivi ugostiteljski objekti, kao i da će, ukoliko te mjere ostanu na snazi, biti prinuđeni da otpuštaju radnike jer teško se sami mogu izboriti sa ionako teškom ekonomskom situacijom. Očekuju da im, pored države, pomogne i Opština.

Tagovi