Društvo

Počele NOVE MJERE za osam gradova

Autor Ana Božović Izvor Pobjeda

U Crnoj Gori od danas su na snazi mjere koje je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti NKT donijelo u petak.

Izvor: Vlada Crne Gore/B. Ćupić

U Kotoru, Pljevljima, Podgorici i Budvi ugostiteljski objekti će raditi do 22 sata, a najviše dvije osobe moći će da sjede za stolovima i nužno je da se obezbijedi minimum jedan metar razmaka između stolica osoba koje su okrenute leđima jedna drugoj.

U Nikšiću, Beranama i Andrijevici biće zabranjeno napuštanje objekata stanovanja od 22 časa do pet sati ujutro, a zabranjen je i rad ugostiteljskih objekata i kućne posjete.

U Rožajama je zabranjen rad ugostitetljskih objekata, a na snazi od ponedjeljka je i zabrana kućnih posjeta.

"Ove mjere, čija primjena počinje u ponedjeljak, obezbijediće da već u prvoj polovini oktobra suzbijemo intenzivno širenje epidemije i očuvamo zdravlje i živote stanovništva", navode iz IJZ.

Poručuju da su svjesni ekonomske situacije i problema koji će nastati usljed prijedloga takvih mjera, ali da je je to jedini način da ,,pokušamo da stavimo pod kontrolu izuzetno tešku epidemiološku situaciju i pomognemo zdravstvenom sistemu da se održi na nogama“.

"Dragi građani, molimo vas da što više boravite u svojim kućama, da nosite maske i održavate fizičku distancu. Ovaj naš apel upućujemo svim građanima Crne Gore, bez obzira na to je li u njihovim lokalnim sredinama veći ili manji nivo transmisije, jer svaka neodgovornost može dovesti do neželjenih posljedica", navodi se u saopštenju IJZ.

Ukupan broj aktivnih slucajeva kovida-19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 3.699. Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom je 10.313.

Ukupan broj preminulih povezanih sa kovid-19 infekcijom od početka juna iznosi 149, a od početka godine 158.

Tagovi