Društvo

Savković: Očekujemo da majkama VRATE STEČENO PRAVO

Autor Ana Božović Izvor Pobjeda

Majke sa troje i više djece očekuju da im nova vlada vrati naknade, pravo stečeno januara 2016. a ukinuto maja 2017. godine, kazala je bivša poslanica Željka Savković.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Savković je kazala Pobjedi da majke neće odustati od stečenog prava, ali da će novoj vladi dati prostora i vremena da vidi šta je zatekla i ima li novca u budžetu.

"Pošto je tek konstituisana Skupština, nijesu izabrani potpredsjednici i ostala tijela, u najavi je formiranje vlade kandidata za mandatara Zdravka Krivokapića, a znamo u kakvom je stanju Crna Gora, djelovanjem bivše vlasti, daćemo prostora novoj vladi", rekla je Savković.

Prema njenim riječima, treba vidjeti šta je nova vlast sve zatekla odlaskom dosadašnje u opozicione klupe.

"Ako se utvrdi da su zatekli praznu državnu kasu, bićemo strpljive, kao što smo bile i dosad sa bivšom vlašću, koja bi, da je bilo sreće, majkama vratila naknade i ispoštovala Ustav Crne Gore", kazala je Savković.

Ona je poručila da majke neće odustati od stečenog prava.

"Vjerujemo u vraćanje naknada, s obzirom da su obećali, a potpisana je i inicijativa od predsjednika opozicionih partija kojom su se obavezali, kada preuzmu vlast, da će majkama vratiti stečeno pravo i zakon onakav kakav je bio", rekla je Savković.

Ona je kazala da očekuju da nova vlast vrati majkama stečeno pravo bez ikakvih kalkulacija, kategorizacije, za sve koje su to pravo ostvarile od prvog januara 2016. do ukidanja 12. maja 2017.

Savković, koja je članica Radničke partije, je rekla da vjeruje da će nova vlast ispoštovati ranije tvrdnje da majkama to nije smjelo da bude oduzeto i poručuje "držaćemo ih za riječ“.

"Bićemo strpljive, ali svako strpljenje ima tačku gdje se mora izaći sa istinom. Ako ne budu odgovorili nakon određenog vremena i ne budu spremni da vrate majkama stečeno pravo izaći ćemo na ulice isto kao što smo izlazile za vrijeme bivše vlasti", rekla je Savković.

Tagovi