Društvo

KRŠILI MJERE: NKT zabranio rad vrtićima Artić Pinokio i Vini Pu

Autor Ana Božović Izvor Dnevne novine

Prosvjetna inspekcija je zbog kršenja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT) zabranila rad privatnih predškolskih ustanova (PPU) “Artić Pinoko” u Podgorici i “Vini Pu” u Budvi, saopšteno je Dnevnim novinama iz Uprave za inspekcijske poslove

Ilustracija
Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

"Prosvjetna inspekcija je u saradnji sa sanitarnom inspekcijom izvršila zajednički inspekcijski nadzor u navedenim ustanovama, kojom prilikom su utvrđene nepravilnosti kod PPU “Artić Pinokio” u Podgorici, odnosno kod DOO “Nikola Tesla klub”, sa sjedištem u Kotoru i PPU “Vini Pu” u Budvi, takođe kod DOO “Nikola Tesla klub”, sa sjedištem u Kotoru koji svoju djelatnost (organizacija sportskih, zabavnih i rekreativnih djelatnosti) obavljaju u prostorijama navedenih predškolskih ustanova. U vezi sa tim prosvjetna i sanitarna inspekcija su preduzele upravne mjere i radnje i zabranile rad pomenutim subjektima nadzora", navode iz UIP, pišu Dnevne novine.

Takođe, kako ističu, inspekcija je izvršila nadzor i u Obrazovnom centru “United Kids Internacional Montenegro” u Podgorici, Privatnog obrazovnog centra “Knightsbridge schools Montenegro” u Tivtu i “EDU-RU” DOO Budva, prilikom čega nisu utvrđene nepravilnosti.

Podsjećamo, iz organizacije Odgovorni građani Crne Gore nedavno su saopštili da je od početka septembra primjetno otvaranje privatnih vrtića pod maskom kreativnih i edukativnih centara, s obzirom na to da oni ne podliježu zabrani rada izdatoj od strane NKT i Ministarstva prosvjete.

Oni navode da su pod okriljem novooformljenih kreativno/edukativnih centara, već počeli da rade internacionalni vrtić “Maša”, sada kreativni centar “Simba DOO” Podgorica, kao i PPU “Pinokio” Podgorica i PPU “Vini Pu” Budva, sada kao NTC klubovi.

Iz Uprave su tada DN naveli da je nedozvoljen rad u navedenim ustanovama prijavljen, te da je inspekcija u njima započela nadzor.

Tagovi