Društvo

ACO NOVOVIĆ ŠAPTAČ VUKOVA: "JA BIH TE LJUDE ODMAH STAVIO NA 2 GODINE ROBIJE!" (VIDEO)

Autor Teodora Orlandić

Aco Novović, čovjek koji uzgaja vukove je zgrožen ubijanjem vukova i mladunčadi i apeluje na sve da se izgradi jedna vrsta prihvatilišta za ove, kako on kaže, miroljubive životinje.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Razgovarali smo sa Acom Novovićem iz Podgorice, koji u Tološima, u zadnjem dijelu svog dvorišta, već četiri decenije uzgaja i brine se o vukovima. Pored nekoliko evropskih vukova, ima takođe i crnog kanadskog. Aco nam je ispričao da je prvi par vukova udomio sa Bjelasice, tačnije uzeo dvoje mladunčadi nakon što im je neko ubio majku.

Po njegovom iskustvu, vukovi su manje opasni od pasa. "Jeste da prave šetetu po selima, ali da je vuk nekoga lično ugrozio, ja sa tim nisam upoznat jer vuk samo napada kada je životno ugrožen", rekao nam je Aco.

Situaciju sa odbjeglim vukom od prije nekoliko dana, Aco pripisuje požarima koji su bili u Kučima. "Taj vuk je pobjegao od velikih požara i spustio se na naše Velje brdo i ušao u grad." Demantuje navode medija da su ljudi uhvatili toga vuka i doveli ga kod njega, nakon čega su ga smjestili u jedan od kaveza na čuvanje.

Aco apeluje na sve agencije za zaštitu životinja da se udruže i pomognu mu u čuvanju i uzgajanju ovih životinja, jer one zaslužuju jedan kutak za njih sa minimalnim uslovima.

POGLEDAJTE VIDEO:

ACO NOVOVIĆ ŠAPTAČ VUKOVA: "JA BIH TE LJUDE ODMAH STAVIO NA 2 GODINE ROBIJE!"
Izvor: MONDO Crna Gora