Društvo

U komšiluku najavljuju SNIJEŽNE PADAVINE, evo kakvo će vrijeme biti u Crnoj Gori

Autor Lana Stošić Izvor Agencije

Vremenska prognoza danas najavljuje da je moguće da se ovog vikenda zabijele najviši vrhovi Hrvatske. Pročitajte kakvo vrijeme se očekuje u Crnoj Gori do kraja nedjelje

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Kako piše portal Indeks, sinoć je najvaljeno da će za vikend zahladnjeti i da će u Alpima pasti i do metar snega, a danas su pomenute i prve pahulje u Hrvatskoj.  DHMZ i meteorolog hrvatske televizije N1, Tea Blažević, javljaju da je snijeg na najvišim planinama poput Dinare i Velebita moguć u nedjelju.

Blažević prognozira kako bi u nedjelju kiša mogla preći u snijeg, koji bi bio ujedno bio i prvi ovosezonski.

Prema najavama meteorologa u Crnoj Gori dnevne temperature će do kraja ove nedjelje pasti za 10 do 15 stepeni. Očekuje nas kišno i vjetrovito vrijeme, a moguće su vremenske nepogode.

U cijeloj zemlji danas prijepodne očekuje se kiša ili pljusak sa grmljavinom, a poslijepodne uglavnom suvo ili rijetka pojava slabih padavina. Najviša dnevna temperatura vazduha od 18 do 27 stepeni.

U petak umjereno do potpuno oblačno, prijepodne u južnim i centralnim predjelima ponegdje malo kiše, a u drugom dijelu dana i tokom noći kišovito i nestabilno u cijeloj zemlji, uz pljuskove i grmljavinu, praćene jakim južnim vjetrom. U južnim i centralnim predjelima mjestimično obilne padavine. Vjetar umjeren do jak, povremeno na udare olujne jačine. Jutarnja temperatura vazduha od 7 do 18, najviša dnevna 16 do 24 stepena.

Za dane vikenda kišovito i osjetno hladnije.